Stefan cel Mare si alti voievozi emblematici ai tarii au venit la Cetatea Neamtului sa reinvie o parte din trecutul glorios al Moldovei.

Tinerii, costumati in cavaleri si strajeri, domnitele imbractae elegant cu coronite de flori pe cap, cu totii au amintit prin actiunile lor de vremurile de mult apuse. Au dansat, au cantat si chiar s-au luptat in fata turistilor care au ramas muti de uimire.

„Ma uit la copiii acestia, si la oameni, si la varstnici, si la batrani, si-mi dau seama ca spiritul lui Stefan, al lui Vlad, al lui Mihai Viteazu si al tuturor capitanilor neamului romanesc n-a murit", spune cel cosumat in Stefan cel Mare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Imi plac foarte mult costumatiile si mi se pare o festivitate foarte interesanta. Este foarte frumos!. Cel mai mult imi plac domnitele si imi plac armele cavalerilor”, spune incantata o fetita.

Atmosfera medievala a fost completata de mestesugarii veniti din toate colturile tarii pentru demonstratii de indemanare iar gospodinele au pregatit bucate traditionale la ceaun, ca pe vremea lui Stefan cel Mare.

Dupa spectacol, turistii s-au infruptat din rasol de porc la ceaun cu mamaliguta coapta pe gratar, aripioare cu legume, miel fraged de-ti lasa gura apa, branza de burduf, porumb copt si placinte rumene.

Distractia a tinut pana tarziu in noapte.

Spectacolul cu flacari a fost urmarit cu sufletul la gura de spectatori. Festivalului Medieval de la Targu Neamt s-a incheiat cu focuri de artificii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si