Supranumita luna singerie sau luna lupului, eclipsa a fost vizibila pe aproape tot globul, inclusiv din Romania.

Eclipsa totala de luna 2019 a fost vizibila pe intreg mapamonpondul, dar mai ales in America de Nord si de Sud. Fenomenul a inceput la ora 4:36, ora României, iar maximul s-a produs in aceasta dimineata, la ora 7:12, cu aproape o ora înainte sa rasara Soarele.

Citeste si: Cum să-ți cumperi haine "inteligente" iarna! Iată cum să te protejezi de frig

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Luna Sangerie sau Super Luna care a intrat complet in umbra Pamantului a realizat pe cer un spectacol impresionant, surprins de oamenii din intreaga lume. Specialistii explica exact cum are loc eclipsa.

"Fenomenul de eclipsa totala se atunci cand luna orbiteaza in jurul planetei si trece in faza de luna plina. daca tu, cu camera imitia soarele, pentru ca emiti lumina, avem o planeta pamant aici si eu sunt luna care orbiteaza in jurul planetei."

In Romania, urmatoarea si singura eclipsa de Luna care va mai fi vizibila anul acesta, dar care este una partiala, va avea loc pe 16 iulie. Cat despre un alt spectacol astronomic cu eclipsa totala vizibila si in Europa, acesta va avea loc pe 16 mai in 2022.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si