Close sidebar
Close sidebar

Medicul Alexandru Rafila, despre spitalele din România: „Sistemul este supraaglomerat”

Alexandru Rafila a afirmat că este nevoie urgentă ca majoritatea spitalelor să primească pacienţi cu SARS-CoV-2, pentru că sistemul este tot mai supraaglomerat. Candidatul care deschide lista PSD la Camera Deputaţilor în Bucureşti a povestit că a fost la Bacău şi acolo au avut ideea de a coordona activitatea pentru ca fiecare spital să primească pacienţi COVID, pe circuite separate.

Georgiana Balaban,

Alexandru Rafila a vorbit despre pacienții bolnavi de coronavirus care vor ajunge la spital. [Sursa foto: google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„În primul rând eu cred că sistemul e foarte expus în momentul de faţă, fiindcă această presiune pe care nu pune cineva, dar pacienţii care se prezintă la spital trebuie trataţi, vă daţi seama că orice sistem are o limită. În condiţii de criză, de război, pentru că se poate spune că e un război cu această boală, măsurile sunt excepţionale. În ceea ce priveşte procedurile, dacă au fost îndeplinite sau nu, ele trebuie respectate categoric”, a declarat medicul Alexandru Rafila,  duminică la Antena 3.

Ce se va întâmpla cu noile cazuri de infectări COVID-19

El a mai spus că „e foarte important ca în perioada următoare, majoritatea spitalelor să primească pacienţi cu acest coronavirus”.

Pacienții COVID-19 din spitale. [Sursa foto: PixaBay]

„Am fost în Bacău şi acolo au avut ideea de a coordona activitatea pentru ca fiecare spital să primească pacienţi COVID, sigur pe circuite separate. Dar lucrul acesta trebuie făcut de urgenţă pentru că la cât de supraaglomerat e sistemul, ori se întâmplă ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, ori ajungem la supraaglomerare mai mare”, a

completat social-democratul.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tragică a contesei della Torre, ucisă în ziua în care își aniversa căsnicia. Vila unde a fost omorâtă e scoasă la vânzare- antena3.ro

Citeste si: Ce scuză a găsit un român pentru lipsa declarației pe propria răspundere? Polițiștilor nu le-a venit să creadă când au auzit explicația: „Pe cuvânt că intram în casă, dar...”

Citeste si: Responsabil OMS: Oamenii trebuie să aibă încredere în vaccinuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului

Acesta a vorbit şi despre posibilitatea amenajării unor zone suplimentare care pot funcţiona pentru pacienţii COVID-19.

„Sau să se poată amenaja zone suplimentare care pot să funcţioneze şi să fie la dispoziţia acestor pacienţi. Lucrul acesta trebuie făcut cât mai repede, sperăm să se stabilizeze numărul de cazuri, tot la 10.000 pe zi înseamnă că sunt foarte multe persoane internate, iar spitalele nu mai fac faţă la fluxul acesta mare de pacienţi”, a conchis reprezentantul României la OMS.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI