Lipsa medicamentelor se resimte tot mai acut. 61 de medicamente au dispărut din farmacii numai în ultimele 2 luni, iar în acest context, tot mai mulți pacienți au de suferit. Spitalele au ajuns și ele într-o situație fără precedent, dovadă stau mărturiile aparținătorilor ajunși în situația de a alerga între farmacii pentru a le procura bolnavilor cele trebuincioase.

Lipsa medicamentelor se resimte și în spitale

”Mama mea e internată de aproape o lună aici. Ce remarc cu tristețe, condițiile sunt la fel de mizere ca în trecut, acum am venit cu o sacoșă de medicamente pe care am cumpărat-o, medicamente în spital nu există! Într-o lună de când este internată mai mult de 1000 de lei doar pe medicamente!”, a spus mama unei paciente.

Citește și: Această băutură este cel mai bun leac pentru răceală. Medic: „Uităm mult prea repede cât de generoasă e natura cu noi”

”Medicamente uzuale de obicei! Nu sunt produse de îngrijire, șervețele, pamperși pentru persoanele operate sau imobilizate la pat. Nu e bine, dar ce să facem, asta e România!”, s-a plâns o altă aparținătoare.

Medicamentele se găsesc cu greu în farmacii

Mai mult de atât, bolnavii se lovesc acum de o altă hibă a sistemului medical românesc. Ajunși în farmacii, constată că medicamentele de care au nevoie nu se mai găsesc.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

”Un deficit care este mai complicat și care ține de pacienții cu boli cronice și care vine de mulți ani de zile, este cea a medicamentelor uzuale pe care le iau marea majoritate a oamenilor care

au boli cronice”, a spus Dragoș Damian, Patronatul producătorilor industriali de medicamente.

Citește și: O tânără, de 16 ani, aflată sub influenţa unor medicamente a fost violată de un bărbat

În realitate însă, criza medicamentelor se resimte cel mai rău pe patul de spital.

”Se accentuează această criză și mulți dintre pacienți au fost trimiși acasă pentru că nu pot fi operați că nu au ce le trebuie spitalele! Și au fost amânați! Lipsesc de la unele dintre spitale sau au intrat într-o criză încât managerii, directorii medicali, consiliile medicale din spitale sunt nevoite să raționalizeze consumurile, iată lame de bisturiu, câmpuri operatorii materiale sanitare consumabile”, a spus Vasile Barbu, reprezentant al Asociației pacienților.

Pe lângă aceste lipsuri, spitalele din România sunt intr-o criza și de personal medical, spre exemplu numai în spitalele de urgență și pe secțiile ATI, în prezent lipsesc mai bine de 500 de cadre medicale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si