Solutia a venit de la managerul institutiei medicale, pentru a ii opri pe medici sa plee in strainatate, scrie Digi24.

Teodora Zagreanu este sefa Laboratorului de Radiologie a Spitalului Judetean din Baia Mare. in trecut, pentru ca nu-i ajungeau banii, lucra atat la stat cat si la un spital privat din oras. De patru ani insa, conducerea Spitalului Judetean din Baia Mare a gasit o solutie inedita pentru a le majora veniturile medicilor: le da bani in plus la salarii, in baza veniturilor incasate din serviciile medicale la cerere.

Acum, un medic radiolog de exemplu, a castigat in august un salariu de peste 18 mii de lei, din care aproape 7.800 de lei provin din serviciile medicale la cerere, potrivit sursei citate.

Dr. Teodora Zagreanu, sefa Laboratorului Radiologie: „Noi suntem foarte multumiti de salariile pe care le primim, suntem stimulati. Munca este foarte multa, dar tinand cont de stimulentele pe care le primim, am renuntat la munca in privat si ne dedicam tot spitalului.”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Rezultate parțiale. Se numără ultimele voturi. Elena Lasconi l-a depășit pe Marcel Ciolacu și a trecut pe locul 2- antena3.ro

Citeste si: REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024- primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi- wowbiz.ro

Sorina Pintea, manager Spitalul Judetean Baia Mare: „Din aceste servicii medicale la cerere, am decis, sa acordam 50% medicilor care parafeaza serviciul medical respectiv.”

Spre exemplu, numai in primele 9 luni ale acestui an, Spitalul Judetean din Baia Mare a incasat peste 4 milioane 630.000 de lei din analize, consultatii si investigatii medicale efectuate contracost. Jumatate din suma a fost directionata spre dotarile spitalului, iar cealalta jumatate spre salariile personalului medical.

La Oradea, spitalul judetean a facut investitii de 15 milioane de euro in aparatura medicala in ultimii cinci ani, cea mai mare parte din fonduri proprii. Acest lucru l-a convins pe Alin Blaga, un neurochirurg din Cluj Napoca, sa renunte la un contract in strainatate pentru a ramane in Romania.

Dr. Alin Blaga, medic neurochirurg: „Eram gata sa plec din nou, eram cu bagajele facute, insa vazand ca lucrurile se misca la Oradea, ca ni se ofera conditii de lucru din ce in ce mai bune, am decis sa raman.”

Conform statisticilor oficiale, in ultimii 10 ani, din Romania au plecat 14.000 de medici din tara. Anul trecut, la fiecare sase ore un specialist in domeniu a decis ca nu mai poate profesa in Romania.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si