Patru asistente şi infirmiere care lucrează la blocul operator nr. 5 al Secţiei de ginecologie a Clinicii de Obstretică şi Ginecologie ''Dr. Dumitru Popescu'' a Spitalului Municipal Timişoara, au fost testate pozitiv la COVID-19, a declarat miercuri managerul unităţii medicale, dr. Daniel Maliţa, scrie agerpres.ro

Potrivit acestuia, nu sunt paciente care să fi fost testate pozitiv la COVID-19. Managerul a ţinut să sublinieze şi că Secţia de ginecologie este într-un corp separat al maternităţii.

"Una dintre acestea (cadrele medicale n.red) i-a spus în timpul weekendului coordonatorului de bloc operator că are simptome de COVID, respectiv că nu are miros şi gust, iar luni au fost testate atât doamna respectivă, cât şi alte 17 colege ale ei, din care patru au fost pozitive şi 14 negative la prima testare. Au stat toate izolate acasă", a afirmat dr. Daniel Maliţa.

Citeste si: VIDEO| Cum se distanțează românii pe plajele din România

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Celelalte 14 cadre care au ieşit negative vor fi retestate la sfârşitul acestei săptămâni împreună cu ceilalţi medici care au operat săptămâna trecută împreună cu cele testate pozitiv.

 

"Nu avem paciente pozitive, cele care au fost săptămâna trecută au plecat acasă cu teste negative. Cel mai probabil, este o formă de infectare comunitară a coronavirusului la cadrele medicale infectate, pentru că la serviciu, în blocul operator, sunt echipaţi corespunzător complet, cu toţii. Nu ştim, practic, care a fost persoana zero, în cadrul anchetei epidemiologice", a menţionat managerul spitalului.

Citeste si: Șefa DSP Giurgiu confirmată cu COVID-19, la o zi după ce l-a băgat în carantină forțată pe Președintele Consiliului Județean

El a precizat că este destul de dificil de stabilit persoana de la care a pornit contaminarea în acest caz, mai ales în comunitatea extra- spitalicească.

"Nu am avut paciente pozitive. Noi le testăm pe toate la internare, mai ales dacă sunt operaţii care nu reprezintă urgenţe, iar dacă sunt pozitive ajung la Spitalul 'Victor Babeş'", a mai menţionat dr Daniel Maliţa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si