Comitetul Olimpic din Afganistan a anunțat că 17 sportive vor reprezenta țara la Jocurile Asiatice din China. Aceasta este o reușită pentru sportul feminin din Afganistan, după ce, talibanii au preluat conducerea în urmă cu doi ani și au interzis femeilor exercitarea drepturilor.

Reușită pentru Sportul feminin din Afganistan

Comitetul Olimpic din Afganistan a anunțat că va trimite la Jocurile Asiatice din China, 17 sportive care să reprezinte țara, la mai multe categorii.

Cele 17 sportive vor concura la trei discipline, atletism, ciclism și volei.

"Afganistanul va străluci, deoarece se mândreşte cu cel mai mare număr de sportive care au onorat vreodată scena Jocurilor Asiatice. Comitetul Naţional Olimpic din Afganistan va alinia un lot feminin de 17 sportive fenomenale şi oficiali dedicaţi în trei discipline: atletism, ciclism şi volei", a transmis într-un comunicat Comitetul Olimpic din Afganistan.

Sportivele din Afganistan vor străluci la Jocurile Asiatice din China, care se vor desfășura la Hangzhou, în perioada 23 septembrie-8 octombrie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Afganistan va trimite mai multe femei să reprezinte țara la Jocurile Asiatice din China.

Afganistan va trimite mai multe femei să reprezinte țara la Jocurile Asiatice din China.

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: EXCLUSIV- Bianca Ghelber, campioană europeană la aruncarea ciocanului: ”Am învățat sa apreciez mai mult tot ceea ce am”

Vor participa și la Jocurile Olimpice de la Paris

Potrivit news.ro, cele 17 sportive care vor reprezenta Afganistanul la Jocurile Asiatice, vor participa și la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Comitetul Național Olimpic din Afganistan a menționat că au acordat burse sportivelor, în vederea participării la Jocurile Olimpice de anul viitor, "deschizând calea pentru călătoriile lor remarcabile către ilustrele Jocuri Olimpice de la Paris 2024".

 Comitetul Olimpic din Afganistan a anunțat că mai multe sportive vor excela în competiție.

Comitetul Olimpic din Afganistan a anunțat că mai multe sportive vor excela în competiție.

[Sursa foto: Freepik]

Participarea femeilor la Jocurile Asiatice reprezintă o reușită pentru sportul feminin din Afganistan. În 2021, când talibanii au preluat conducerea, au interzis femeilor mai multe drepturi, printre care practicarea sportului și reprezentarea acestuia.

Citește și: Simona Halep suferă după ce nu mai este în Top 1000 WTA și ia în calcul retragerea: „A fost uzură foarte mare emoțională și mentală”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si