„Nu avem de la specialiști nici o dovadă a necesității prelungirii stării de alertă. Nu a început nici o testare în masă. Nu e convingător, nu vine cu nici o dovadă științifică. Starea de alertă de până acum a însemnat achiziții fără proceduri, angajări pe posturi fără concurs, tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD printr-un vot. Decizia PSD e de a nu vota prelungirea stării de alertă”, a declarat Romașcanu, la Digi 24.

PSD și Pro România nu votează prelungirea stării de alertă

Declarația purtătorului de cuvânt al PSD vine în completarea mesajului liderului partidului, Marcel Ciolacu, în care a criticat ideea prelungirii stării de alertă.

Citeste si: Klaus Iohannis: „Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă”- LIVE

Marcel Ciolacu scria, luni, un mesaj pe Facebook, în care arăta că „PSD nu mai vrea continuarea Klaustrofobiei ca model de guvernare a țării!”.

El a adăugat că „Ministrul Sănătății vrea să ne țină și după 15 iunie în stare de alertă, deși nu ne prezintă vreun argument solid pentru asta. Nici nu are cum fiindcă nu este expert în epidemiologie, ci mai degrabă în măști vândute fără bon fiscal, la farmacia familiei”.

Victor Ponta a anunțat că va vota la fel ca votul anterior, împotriva instituirii stării de alertă.

Starea de alertă va fi prelungită

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, la finalul unei întrevederi cu premierul Ludovic Orban, mai mulți miniștri și șeful DSU, Raed Arafat, că se impune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, în contextul în care există o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri, avem în continuare în jur de 150 de persoane la ATI, și ultimul weekend de relaxare s-a simțit nu în sensul bun la numărul de îmbolnăviri, suntem în continuare precauți.

Se impune prelungirea stării de alertă.

Citeste si: Iohannis: După 15 iunie se pot redeschide mall-urile, fără restaurante şi fără locuri de joacă

Vor fi mai puține restricții propuse, va fi un pic mai simplu, dar nu se poate continua fără a avea acest instrument- stare de alertă.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Sunt măsuri care obligatoriu trebuie continuate aproape cu caracter permanent – distanțarea socială, portul măștii în interior, măsurile de igienă, evitarea aglomerărilor mari, acestea vor rămâne.

Măsurile restrictive vor fi mai puține decât sunt acum în vigoare”, a declarat Klaus Iohannis.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si