Declarații Klaus Iohannis- LIVE

„Se vor putea redeschide mall-uriile, fără restaurante și locuri de joacă.

Posibile evenimente private cu 20 de persoane în interior, 50 în exterior.

Va fi posibiliă după 15 iunie redeschiderea after schoolurilor, grădinițelor și creșelor private.

Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Sigur, vor fi mai puține restricții propuse, va fi un pic mai simplu, dar considerăm că nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă.

Sunt măsuri care obligatoriu trebuie continuate: distanțare, portul măștii, igienă ”


La ședința de la Palatul Cotroceni va participa și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Întâlnirea vine în contextul în care pe 15 iunie expiră stare de alertă instituită pe teritoriul României, iar mai mulți experți, în frunte cu Raed Arafat, au spus că este necesară prelungirea acesteia.

Nelu Tătaru și Raed Arafat, front comun pentru prelungirea stării de alertă

Ideea prelungirii stării de alertă a fost lansată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care arăta că „ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că

încă avem o transmitere în comunitate.”

Citeste si: Se mai poate cere amânarea ratelor la credite. Cât timp mai au românii la dispoziție

Și Raed Arafat a declarat că nu este posibilă o relaxare totală, după 15 iunie

„Dacă lăsăm totul și spunem că totul se întoarce la normalitatea dinaintea virusului, aici comitem o greșeală majoră și pe care s-ar putea să o să plătim foarte serios(...)

Trebuie găsită o soluție, pentru că noi nu putem în 15 iunie- și cred că la sentimentul meu sunt toți colegii mei medici, epidemiologi, toți cu care am lucra până acum- noi nu putem în data de 15 iunie să revenim la o normalitate totală, cum era înainte să apară acest virus”, a declarat șeful DSU.

PSD și Pro România sunt împotriva prelungirii stării de alertă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și președintele Pro România, Victor Ponta, au criticat ideea de prelungire a stării de alertă după 15 iunie.

 

Marcel Ciolacu scria, luni, un mesaj pe Facebook, în care arăta că „PSD nu mai vrea continuarea Klaustrofobiei ca model de guvernare a țării!”.

Citeste si: Coronavirus- Măsurile de izolare impuse au salvat peste 3 milioane de vieţi în Europa

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

El a adăugat că „Ministrul Sănătății vrea să ne țină și după 15 iunie în stare de alertă, deși nu ne prezintă vreun argument solid pentru asta. Nici nu are cum fiindcă nu este expert în epidemiologie, ci mai degrabă în măști vândute fără bon fiscal, la farmacia familiei”.

Victor Ponta a anunțat că va vota la fel ca votul anterior, împotriva instituirii stării de alertă.

Citeste si: Moţiunile simple împotriva miniştrilor Violeta Alexandru şi Ion Ştefan, dezbătute marţi în Parlament

„Dacă credeam în urmă cu trei săptămâni, cu atât mai mult credem acum că, din punct de vedere economic, în primul rând, România nu mai poate să stea într-o stare care prevede atât de multe restricţii. În al doilea rând ca psihologie socială, în acest weekend a fost aşa, un fel de descătuşare a oamenilor după trei luni de închis. Și, în al treilea rând, analizând cifrele ţărilor din jurul nostru, absolut toate, România are, într-adevăr, cel mai mare număr de persoane infectate, cel mai mare număr de persoane decedate şi a avut cele mai dure restricţii. Deci aceste restricții nu au fost în direcția bună”, a spus Ponta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si