Nelu Tătaru a declarat că speră ca numărul cazurilor zilnice să se stabilizeze la 1.200, adăugând că pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie ca românii să respecte regulile.

„Eu sper să rămânem la 1.2000, după estimările noastre ar trebui să ne așezăm într-un platou. Dar regula este respectarea precauțiilor. Dacă nu vom avea o transmitere accentuată, va scădea numărul de cazuri”, a spus Tătaru, adăugând că „crește numărul celor internați la Terapie Intensivă, iar semnalele de alarmă sunt când vor fi aglomerări la Unitățile de Primire-Urgență și pacienți la ATI.

Avem în jur de 1.030 de paturi ATI ventilate, am plecat de la 840.”

Când va fi posibilă redeschiderea restaurantelor

Vorbind despre redeschiderea restaurantelor, el spus că va fi posibil doar în funcție de evoluția cazurilor și a mărturisit că „personalul medical este obosit, dezamăgit, pentru că cineva a nesocotit munca lor de luni de zile”.

„Personalul medical este obosit, este dezamăgit, pentru că cineva, să nu vorbesc în anumiți termeni, a nesocotit munca lor de luni de zile. Era o perioadă a concedilor, era o perioadă în care spitalele erau mai mult goale decât pline, astăzi vedem cu totul altceva.

De aceea am recomandat și am rugat să mai facem un efort pentru sănătatea românilor, chiar dacă este greu, chiar dacă unii au nesocotit munca noastră. Obosim și noi și la un moment dat obosesc și pacienții și nu mai pot lupta”, a declarat ministrul Sănătății.

Propunere de a prelungi starea de alertă

„În acest context, propunerea mea ca ministru al Sănătății este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și CNSU, cu domnul prim ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar în acest moment, încă 30 de zile”, a declarat Nelu Tătaru, pentru libertatea.ro.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Frica trebuie transformată în precauție. Dacă stăm cu drobul de sare, să ne întrebăm când ajunge și la noi, nu vom face decât, psihic, să ne închidem într-un glob, dar să fim și predispuși să luăm boala. Precauția rămâne regula. Trebuie să purtăm masca, să ne spălăm pe mâini, să tușim în pliul cotului, în șervețel, în batistă. Dacă am respecta regulile, acest moment pandemic s-ar termina repede”, a conchis Tătaru.

Premierul Ludovic Orban a anunțat luni că, cel mai probabil, va fi prelungită starea de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile.

Decizia va fi luată în zilele următoare și va fi pentru a treia oară când  starea de alertă  este prelungită în România.

„Orice decizie va ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a anunțat premierul.

Nu vor urma noi restricții

Premierul a mai spus că Executivul nu are în vedere noi  măsuri de restricții, adăugând că ultimele măsuri luate, limitarea programului și purtarea măștilor, nu a afectat activitatea economică.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunerea niciunei alte restricții. Ultimele măsuri luate, limitarea programului și purtarea măștilor, nu afectează desfășurarea activităților economice”, a precizat Ludovic orban.

El a mai spus că sunt mai multe solicitări pentru  relaxarea unor măsuri, dar acestea sunt încă în analiză.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si