Start-Up Nation 2024. Ministrul Economiei, Radu Oprea, a anunțat joi că Guvernul intenționează să lanseze ediţia a patra a programului de start în afaceri anul viitor, cu fonduri europene.
Citește și: Salariul minim net din ianuarie 2024, în pericol să scadă
Sunt peste 400 de milioane de euro care pot fi folosite, a precizat ministrul Economiei într-o emisiune TV.
Ministrul Radu Oprea a mai spus că 91% dintre firmele care au intrat în urmă cu cinci ani, în prima ediţie a programului Start-Up Nation, au rămas în economie.
Programul Start-Up Nation 2024, cu bani europeni
Diferența dintre programul Start-Up Nation 2024 și edițiile anterioare constă în sursa de finanțare: până acum banii au venit de la bugetul de stat, iar anul viitor vor fi fonduri UE.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
”Am reuşit împreună cu ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, domnul Câciu, cu echipa lui, să identificăm fonduri europene pentru a putea lansa ediţia a 4 a a Start-Up Nation, ne dorim să o facem pe fonduri europene”, a arătat ministrul Economiei.
Potrivit lui Radu Oprea, ”sunt peste 400 de milioane de euro care pot fi folosite şi se lucrează în acest moment pentru a face posibil acest lucru".
Start-Up Nation 2024 va merge pe ideea de inovare
”Start-Up Nation este o poveste de succes şi nu este a noastră, este a antreprenorilor din România”, a mai afirmat Radu Oprea, la Prima News.
Ministrul a spus că în prima ediţie a programului din peste 7.000 de companii înfiinţate, în urmă cu 5 ani, peste 6.000 sunt prezente astăzi în economia românească.
”Procentul este uimitor, 91%”, a precizat Radu Oprea.
Citește și: Se dau bani de la Guvern din Fondul de rezervă. Cine sunt beneficiarii. Marcel Ciolacu: "Vom acorda azi suma totală de 1,58 miliarde lei"
Unele dintre firmele înființate în 2018 au 200 de angajaţi, astăzi, la start-upuri începute în prima ediţie.
”Prima ediţie a fost pe producţie, a doua a fost pe servicii în special, sunt lucruri pe care le-am învăţat din fiecare.
Vom veni cu o propunere şi pentru ediţia a patra”, a spus Oprea, precizând că se doreşte să se meargă pe inovare.