Close sidebar
Close sidebar

Statul Islamic revendica atentatul terorist de la Barcelona

Statul Islamic a revendicat atentatul soldat cu 13 morti si aproximativ 100 de raniti joi, dupa ce o camioneta a intrat in multime in centrul turistic al Barcelonei, in Spania, iar doi suspecti au fost arestati, relateaza AFP.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

MAE roman a anuntat ca doi romani au fost ranit in acest atac.

Potrivit ministrului belgian de Externe Didier Reynders, o belgiana se afla intre persoanele ucise.

Atacul a vizat Las Ramblas, artera din Barcelona cea mai frecventata de turisti, unde o camioneta a intrat in multime.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

”Am vazut patru sau cinci persoane pe jos si oameni incercand sa le reanime. Era mult sange”, a povestit pentru AFP Lily Sution, o turista olandeza.

Gruparea jihadista Statul Islamic a revendicat atacul intr-un comunicat difuzat de agentia sa de propaganda Amaq, potrivit centrului american pentru supravegherea site-urilor jihadiste SITE.

”Operatiunea a fost efectuata ca raspuns la indemnurile de a tinti statele coalitiei” internationale antijihadiste care opereaza in Siria si in Irak, se arata in comunicat.

Prin modul de operare, atacul de la Barcelona aminteste de atentatele imputate sau revendicate de Statul Islamic la Nisa, Berlin sau Londra.

Spania, a treia destinatie turistica la nivel mondial, a fost pana acum ocolita de atentate jihadiste ale Statului Islamic, care au vizat alte capitale europene, precum Londra, Paris, Bruxelles sau Berlin.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI