Tesaturi din fibre naturale sau sintetice? Si unele si altele au avantaje, dar si dezavantaje. Aceasta b,luza e 100% din nylon, in timp ce aceasta suta% din bumbac. Trebuie spalata la o anumita temperatura si trebuie neaparat calcata, in timp ce aceasta poate fi imbracata imediat ce a fost luata de pe sarma.

"Blugii au in compozitia lor coloranti, care, anumitor persoane le provoaca dermite de contact.Din dermatita alergica de cotact pot sa faca dermatita microbiana sau eczema cronica.", ne explica un doctor.

SPUNETI "PAS" ALBULUI IMACULAT!

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Insa si in cazul tesaturilor naturale pericolele nu dispar. Fie ca sunt tratate sau vopsite cu substante obtinute din petrol, materialele pot provoca de la simple iritatii pana la eczeme serioase, care presupun tratamente de lunga durata.

Nici tesaturile 100% naturale nu scapa de diverse tratamente chimice. E important sa stim ca bumbacul are o tenta usor galbuie, ca gulerul acestui tricou si nu un alb imaculat, asa cum suntem tentati sa alege.

"Am intalnit multe persoane care si-au imbracat lucruri de plastic care au facut reactii alergice si se intampla foarte des.", spune specialistul.

CELE MAI PERICULOASE TESATURI

Cand vine vorba despre tesaturile chimice trebuie sa stiti ca aici  sunt doua categorii: fibre artificiale, obtinute din prelucrarea chimica a celulozei ai amintim vascoza si acetatul, sau sintetice, obtinute prin sinteza petrolului si aici mentionam nylonul, poliesterul sau spandexul.

Chiar daca nu se sifoneaza si se usuca usor, acestea din urma pot provoca cele mai multe neplaceri. "In procesul tehnologic intervine amoniacul, intervine, anilina, colorantii si solventii, care nu tuturor le fac bine.", spune medicul dermatolog.

Pe piata exista si tesaturi obtinute din fibre organice. In cazul acestora se utilizeaza numai vopseluri pe baza de apa sau plante si nu coloranti chimici, asa cum se trateaza tasaturile sintetice. Insa indiferent de tipul tesaturii urmatorul sfat trebuie urmat. "Eu recomand sapunurile pentru copii, chiar pentru lucruri si detergentii pentru piele sensibila pentru copii si o foarte buna limpezire si o foarte buna calcare pe dos a materialelor.", mai spun acestia. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si