In articol:
Mâncarea și gustările consumate, orele pe care le petrecem la serviciu sau în aer liber și prezența sau absența exercițiilor fizice, făcute de-a lungul timpului, au un efect profund asupra faptului dacă vom continua să dezvoltăm boli grave, iar dacă o facem, vor determina cum va lupta corpul nostru cu boala.
Citeste si: Câte puncte vezi în această imagine? Ai un IQ peste medie dacă rezolvi testul
Acest lucru se datorează faptului că grătarul sau coacerea alimentelor cu amidon sau zahăr (cum ar fi pâinea sau gemul) la temperaturi ridicate produce compuși toxici, numiți acrylamide, care vă pot deteriora ADN-ul și vă pot afecta sistemul imunitar de-a lungul timpului.
Citeste si: Familia unui preot din Brașov, decimată de coronavirus
Și, de regulă, cu cât sunt maro mai închis, cu atât conțin mai multe acrilamide. În timp ce o bucată de pâine prăjită arsă nu va avea importanță, consumul constant de alimente cu amidon la grătar sau la cuptor va duce la creșterea riscului de cancer.
Citeste si: Prima țară lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus. "Va fi o catastrofă"
Trebuie să consumăm cât mai multe legume și fructe, care sunt bogate în substanțe fitochimice, bogate în fibre prietenoase cu intestinele și probiotice (microorganismele vii găsite în plante și alimente fermentate care vă stimulează colonia vitală de bacterii intestinale bune).
Cum ajuți sistemul imunitar
Grăsimile sănătoase și proteinele vegetale sunt, de asemenea, importante pentru o sănătate optimă, împreună cu exerciții fizice regulate și un somn de bună calitate; toate acestea se combină pentru a ajuta apărarea naturală a corpului nostru să lupte împotriva bolilor grave, cum este cancerul.