În general, cele mai multe persoane fac duș zilnic, pentru că este o parte elementară a igienei personale. Chiar dacă dușul este ideal pentru o piele sănătoasă, cei care stau prea mult timp sub jetul de apă pot să se expună la anumite riscuri, spun unii specialiști.

Un duș mai lung, mai ales dacă apa este caldă sau foarte caldă, poate să elimine mai mult decât transpirația și mizeria acumulată peste zi.

O astfel de baie poate să spele uleiurile naturale care mențin pielea sănătoasă. Astfel pielea devine uscată și chiar iritată.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: Epidemie în cea mai populară destinație de vacanță din Italia. Sute de oameni au ajuns la spital, după ce s-au infectat cu un virus periculos

dus, igiena persoana, specialisti

Câte minute trebuie să aibă un duș ideal

Specialiștii de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor spun că un duș ideal, în care să ne curățăm corpul fără a ne afecta pielea, trebuie să dureze între 5 și 10 minute și nu ar trebui să depășească niciodată 15 minute. De asemenea, este recomandat ca apa să fie setată la o temperatură moderată, nu foarte fierbinte. Apa la temperaturi ridicate poate afecta semnificativ bariera protectoare a pielii.

Cei care obișnuiesc să facă dușuri lungi și fierbinți constant pot să se confrunte mai des cu probleme dermatologice, precum eczemele și uscăciunea cronică. Pentru o piele cât mai sănătoasă, specialiștii recomandă să nu ne expunem excesiv la apă prea caldă și să nu fie folosite geluri de duș și creme de corp care au un parfum foarte puternic, care pot să irite pielea. După duș ar fi bine să se aplice o loțiune hidratantă, pentru refacerea barierei naturale a pielii. De asemenea, nu e recomandat ca ștergerea cu prosopul să fie agresivă, ci prin tamponarea blândă.

 

Citește și: O salată folosită în sandvişuri, vinovată de o epidemie de E.coli cu victime în Marea Britanie

dus, igiena persoana, specialisti


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si