Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Așadar, vrem să aflăm cum a pornit această colaborare dintre părintele Necula, o figură pregnantă a bisericii, și profesorul Ciurea.”

Alina Ilioi, PR editura Bookzone:   „Cei doi au foarte multe lucruri în comun, deși poate că nu ni se pare acest lucru. Ambii au copilărit în Brașov și au locuit acolo ca mai apoi să exceleze în domeniul în care profesează.

De asemenea, pentru că lucrez în mod direct cu cei doi, aș putea să spun că au și caractere asemănătoare. Ambii pun mare preț pe profesionalism, dar iubesc oamenii din toată inima. Încă un lucru la care poate nu ne-am fi gândit, atât părintele Necula își începe ziua cu rugăciune, dar și profesorul Ciurea își începe operația cu rugăciune. Cum a venit această colaborare? Observând faptul că cei doi au atât de multe lucruri în comun, editura Bookzone s-a gândit să le propună acest lucru, iar cei doi au fost absolut încântați și au acceptat. A ieșit un lucru extraordinar.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Cât a durat pentru cei doi să scrie această carte și dacă au avut ceva provocări?”

Alina Ilioi, PR editura Bookzone:   „Imediat ce le-am propus acest proiect, a durat cam 6-7 luni, s-au și apucat descris. Ceea ce este excepțional la acest proiect este că niciunul nu a știut ce va scrie celălalt.

Profesorului Ciurea i-am dat totul despre știință, iar părintelui Necula i-am dat totul despre credință. Ffiecare a avut palierul lui și domeniul în care să scrie. Cei doi au scris, niciodată nu au întrebat dar ce scrie profesorul Ciurea sau ce scrie părintele Necula, fiecare și-a scris capitol după capitol, mai apoi ne-am dat seama că se completează.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Cum au descoperit ceea ce a scris fiecare?”

Alina Ilioi, PR editura Bookzone:   „Au primit manuscrisele, le-au citit, dar finalul l-au văzut abia după ce a ieșit cartea.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Știm cu toții zicala „Crede și nu cerceta” și cumva avem impresia că marchează o prăpastie între știință și credință. Cum vede cartea această perspectivă?”

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Alina Ilioi, PR editura Bookzone:  „Menționează și părintele Necula că de multe ori cădem în această capcană și s-a format o iluzie în jurul a crede și nu cerceta. Nu este chiar așa. Părintele Necula spune că este foarte important să cercetăm pentru că știința în sine ne demonstrează că există Dumnezeu. Și profesorul Ciurea ne arată că știința merge mână în mână cu Dumnezeu. Așadar, trebuie să credem, trebuie să cercetăm.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si