Close sidebar
Close sidebar

Stocarea SSD vs HDD: Cum sa alegi varianta potrivita pentru un pachet de servere dedicate?

Afacerile in crestere au nevoie de solutii moderne de hosting, care sa permita administrarea unei cantitati mari de date si posibilitatea ca acestea sa fie accesate rapid de catre vizitatori.

Mircea Pop,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Totusi, cand vrei sa achizitionezi servere dedicate, este important sa cunosti diferentele intre stocarea SSD si cea HDD. In felul acesta, vei afla care sunt avantajele fiecarei categorii si vei stii cum sa alegi optiunea potrivita pentru nevoile tale!

Ce este stocarea HDD?

HDD este un acronim pentru “Hard Disk Drive” si reprezinta o tehnologie traditionala, care se bazeaza pe piesele mecanice. Datele sunt stocate prin intermediul unui disc acoperit cu material magnetic, care se invarte in interior. Viteza acestuia determina cat de rapid pot fi citite informatiile, fiind masurata in IOPS (operatiuni intrare/iesire pe secunda).

Fiindca exista parti mobile, accidentele pot cauza daune ireversibile.

Hard disk-ul este vulnerabil la miscare in timp ce datele sunt procesate, iar mecanismele din interior sunt sensibile. Acest lucru poate duce la un raspuns intarziat sau la intreruperea procesorului. Pe de alta parte, costul de achizitie pentru un plan de servere dedicate cu HDD este unul redus. Motivul este faptul ca unitatile de stocare sunt ieftine si furnizorul de hosting poate obtine profit mai usor.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Noi informații pentru românii care pleacă în concedii. „Indiferent de zona în care se află acel hotel”

Ce este stocarea SSD?

SSD-urile nu utilizeaza motoare, discuri sau capete de citire si scriere care sa fie permanent in miscare. In schimb, tehnologia aceasta se bazeaza pe microcipuri. SSD inseamna “Solid State Drive”, denumirea aceasta stabilind clar faptul ca nu exista componente mobile.

Acest lucru duce la o citire aproape instanta a informatiilor si la timpi de raspuns mai buni. De multe ori, discurile SSD permit o viteza de pana la 100 de ori mai rapida.

Un alt avantaj al acestei stocari este fiabilitatea. In cazul in care alimentarea este deconectata, nu trebuie sa-ti faci griji in legatura cu pierderea datelor. Acestea vor ramane salvate, iar vibratiile sau socurile nu vor afecta unitatea. Cu toate acestea, nu exista servere dedicate cu SSD-uri de dimensiuni mari. De asemenea, un astfel de serviciu este mai scump, insa este o investitie care merita.

Citeste si: Regulile nescrise ale nunților. Ce nu trebuie să faci și cum să NU te îmbraci la o nuntă

Cat de mare este consumul de energie?

In general, SSD-urile consuma cu pana la 80% mai putina energie decat HDD-urile. Aceasta diferenta apare datorita lipsei partilor mobile si al faptului ca dimensiunile tehnologiei sunt reduse. Un SSD utilizeaza adesea intre 2 si 5 wati, chiar si in situatiile in care acesta este supraincarcat. Pe de alta parte, HDD-urile au nevoie de 6-15 wati, fiind cunoscute prin zgomotul pe care il produc. Nu pare un consum imens, insa poate duce la eliberari masive de caldura si este necesar un sistem separat de racire. In plus, emisiile de carbon cresc si mediul inconjurator este afectat.

De ce tehnologia SSD este superioara celei HDD?

Daca ai nevoie de servere dedicate, cel mai bine ar fi sa alegi un pachet de hosting in care este utilizata tehnologia SSD. Acest tip de stocare faciliteaza o viteza de incarcare crescuta si te va ajuta sa ai un website performant. Astfel, experienta vizitatorilor va deveni una placuta si iti va fi mai usor sa-i transformi in clienti!

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI