Close sidebar
Close sidebar

Strabunicul din partea mamei lui Sevil Shhaideh a lucrat pentru trei presedinti americani! Are 91 de ani si traieste in strainatate! Povestea de viata fabuloasa a barbatului care si-a schimbat numele

Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru functia de premier, provine dintr-o familie care a dat un personaj celebru in SUA.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Muezel, mama lui Sevil, este nepoata de unchi a istoricului Kemal Karpat, consultantul pe probleme de Orient al administratiei de la Washington in mandatul a trei presedinti. Ziarul Adevarul a publicat povestea senzationala de viata a acestuia. Are acum 91 de ani si traieste in strainatate de 72 de ani. Cu toate acestea stie romana la perfectie. Pe numele sau real Kemal Hasim Ömer, s-a nascut intr-un sat dobrogean, la 15 februarie 1925. Cand a terminat cursurile Seminarului Musulman din Medgidi a plecat la Istanbul, pentru a studia Dreptul.

Kemal Karpat este un cunoscut profesor, consultant al presedintilor americani

In 1946 a luat o decizie majora: isi schimba numele de familie in Karpat. “Am vrut un nume simbolic, care nu se pleaca la nimic, care sta darz in fata greutatilor, a amenintarilor, sa-si pazeasca demnitatea.

Si in acelasi timp am dorit un nume care sa aminteasca de originea mea, de locul natal, de Romania. Mi-am luat numele dupa Muntii Carpati. Toata familia mi-a urmat gestul“, marturiseste profesorul.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Cariera sa internationala, care urmeaza dupa acest moment, este una remarcabila. Confirmarea definitiva o primeste odata cu invitarea la Casa Alba, la Washington, unde cei mai puternici oameni ai lumii, presedintii Statelor Unite ale Americii, ii cer sfatul. Kemal Karpat a fost consultant in trei adminstratii de la Casa Alba: Carter, Reagan si George Bush.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI