Turiștii dau năvală la munte în zilele de weekend. Află ce dimensiuni are stratul de zăpadă la munte în perioada 25- 31 ianuarie. Măsurătorile sunt valabile pentru stațiunile Sinaia, Predeal, Poiana Brașov sau Rânca.

În toate zonele montane va ninge și va viscoli puternic, dar vântul se va face simțit și în alte zone ale țării, inclusiv în București. Temperaturile vor scădea simțitor și se vor apropia de normalul acestei perioade.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 23 ianuarie. Vremea continuă să se încălzească!

Specialiștii au transmis că în perioada 24 ianuarie, ora 22:00- 25 ianuarie, ora 10:00, la altitudini de peste 1.800 m, în Carpaţii Meridionali vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale de peste 100-120 km/h.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În această perioadă, ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită şi vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Cât va fi stratul de zăpadă la munte

În perioda 25- 31 ianuarie, stratul de zăpadă la Sinaia va fi de 45.63 de cm. Pe toate cele 16 pârtii din Sinaia, în medie stratul de zăpadă va fi asemănător cu cel expus mai sus.

La Predeal, stratul de zăpadă va ajunge la 21.25 de cm, iar temperatura va fi în jur de 2 grade. Cele 8 pârtii din Predeal îi așteaptă pe turiști. Amatorii de ski, și nu numai, au parte de cele mai bune pârtii.

Citeste si: Vremea în România. Când se vor termina episoadele de ger

stratul de zăpadă la munte
Situația pe pârtiile din România.[Sursa foto: google]

La Poiana Brașov stratul mediu de zăpadă ajunge la 43.44

cm. În weekend, cele 9 pârtii din Brașov au fost arhi pline de turiști.

Iubitorii de ski își pot face curaj și se pot aventura pe pârtiile de la Rânca. Acolo stratul de zăpadă ajunge la 51.67 de cm. Cele 6 pârtii din Rânca îi așteaptă cu brațele deschise pe turiști. Oamenii pot schia în condiții optime.

Citeste si: Anunț ANM: Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă a anului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si