Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), au publicat o serie de recomandări pentru prevenirea şi protecţia împotriva riscurilor care ameninţă sănătatea mintală la locul de muncă.

Stresul psihologic

Potrivit estimărilor, 12 miliarde de zile de muncă se pierd în fiecare an din cauza depresiei şi anxietăţii, echivalentul a 1.000 de miliarde de dolari, potrivit OMS şi OIM.



„A venit vremea să ne concentrăm asupra efectelor negative pe care munca le poate avea supra sănătăţii noastre mintale. Bunăstarea individului este un motiv suficient pentru a acţiona, dar o sănătate mintală problematică poate totodată să aibă un impact debilitant asupra performanţelor şi productivităţii unei persoane”, a declarat directorul general al OMS,  Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un comunicat.

Citeste si: Preot mort într-un grav accident rutier. Remus Dobra a fost aruncat din autoturism

Potrivit OMS, aproape un miliard de persoane la nivel global se confruntă cu o tulburare mintală înaintea pandemiei de COVID-19, care a agravat şi mai mult situaţia.

Statisticile sunt „alarmante”

Conform OMS, un adult din șase suferă de o tulburare mintală.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Statisticile sunt alarmante” a declarat Manal Azzi, responsabil pentru securitate şi sănătate în muncă în cadrul OIM. 

Ca o alternativă la stresul dobândit la locul de muncă, OMS subliniază că o slujbă motivantă poate proteja bunăstarea mintală, oferind un sentiment de împlinire, de încredere în sine de venituri consistente.

Citeste si: Apartamentele de lux, la mare căutare

Dacă nu îmbunătățim situația, mediile de muncă nocive, relaţiile dificile la locul de muncă, precum şi şomajul „ pot contribui într-o manieră semnificativă la deteriorarea sănătăţii mintale sau la agravarea problemelor de sănătate mintală existente”.

De asemenea, locul de muncă poate amplifica problemele mai mari care afectează negativ sănătatea mintală, cum ar fi discriminarea pe criterii de sex, vârstă, origine etnică, orientare sexuală şi handicap, mai precizează OMS.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si