Bogdan trăiește din plin viața de cămin. Vine din Slobozia și este student în anul 3 la ASE. Încă din primul an, a fost nevoit să-și ia un job part-time, ca să-și poată susține cheltuielile.

Programul Student Invest ar urma să fie finațat de două bănci

Bogdan, student: "Taxa de facultate pe semestru 2.000 de lei, plata regiei căminului 300 de lei, pentru mâncare 50-70 de lei pe zi, îmi place să mănânc în oraș."

Porgramul Student Invest aflat în dezbatere la Ministerul Educației ar urma să fie finanțat de două bănci importante.

Citeste si: Directorul administrativ din școli- ce înseamnă noua funcție propusă de ministrul Sorin Cîmpeanu

Sumele pe care studenții le vor putea accesa se ridică până la 50.000 de lei, bani care în multe situații ar face o diferență.

Cine va putea accesa creditul

Dacă în ceea ce privește valoarea creditului, pare că s-a ajuns la un consens, mai rămâne de văzut cine poate primi acești bani. În principiu, doar studenții care intră la taxă. Nu se va ține seama nici de situația materială a familiei, și nici dacă tânărul pleacă din orașul natal pentru studii sau nu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Ștefănuț Buhuș, Uniunea Studenților din România: "Însă cumva termenii sau condițiile prin care tu poți să beneficiezi de acest credit nu sunt tocmai ușoare, e drept că nu ai nevoie de un girant.

Trebuie să știm faptul că sunt facultăți unde studenții trec de la taxă la buget și aici nu e tocmai reglementat ce se întâmplă"

Citeste si: Înscrieri şcoală 2022- 2023: Când se depun cererile pentru înscrierea în clasa pregătitoare?

Când vine vorba de rambursare, lucrurile se complică și mai tare.

Gabriela Ghizel, reporter Kanal D: "Condițiile de rambursare ale creditului ar fi în teorie avantajoase. Studenții ar avea la dispoziție 120 de luni (10 ani) pentru a da banii înapoi. Nu se precizează însă dacă trebuie să aibă un salariu minim, sau ce se întâmplă daca nu se angajează."

Citeste si: Edu.ro Rezultate simulare BAC 2022: Cum afli notele la Română, Matematică și Istorie?

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că speră ca acest program să fie operațional chiar de la toamnă, odată cu un alt program de reducere a abandonului școlar, prin care 1391 de școli vor primi un sprijin substanțial pentru ca cei mici să ajungă la cursuri.

Citeste si: 1.602 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, cu 465 mai puţin faţă de ziua anterioară

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si