Desi pe net si in discutiile dintre oameni circula un mit conform caruia ar fi ideal sa dormi intre 7 si 9 ore, cercetatorii au ajuns la alta concluzie dupa ce au testat 9.700 de persoane pe care i-au impartit in grupuri de somn. Unii dormeau mai putin de 6 ore, altii dormeau 6-7 ore si altii dormeau mai mult de 8 ore.

Rezultatele au aratat ca persoanele care dormeau mai mult de 8 ore pe noapte erau de aproape 3 ori mai sanatosi decat ceilalti.

Mai mult de atat, ei aveau si un indice al greutatii mai mic fata de cei care dormeau mai putin.

Asa ca, in urma rezultatelor studiului, se recomanda numarul de 8 ore ca fiind cel mai sanatos pentru organism. Totusi, pentru un somn "ca la carte", indicat este sa iti opresti toate aparatele electronice din jurul tau si ar fi recomandat ca, inainte cu jumatate de ora sa te bagi la somn, sa faci niste exercitii fizice usoare pentru a avea parte de o noapte odihnitoare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si