Julien Cherfain, realizatorul studiului: "Consumul moderat de bere ar putea contribui la mentinerea integritatii membranei celulare prin reducerea peroxidarii lipidice."

Mai pe romaneste, masterandul venit din Franta spune ca berea poate avea acelasi efect ca fructele si legumele, de exemplu. Nu e o teoria, acestea sunt rezultatele unui studiu realizat timp de 8 saptamani asupra unui numar de 40 de tineri din Cluj. Cu totii au fost cinstiti de colegul din Franta cu doua pahare de bere in fiecare zi.

Iar cercetarea a demonstrat fara putinta de tagada ca bautura din hamei poate avea beneficii nebanuite, pe langa faptul ca inveseleste atmosfera.



Julien Cherfain, realizatorul studiului: "Berea contine polifenoli, care ne ajuta la nivelul stresului oxidativ si sunt bine absorbiti de corp, pentru ca alcoolul se absoarbe mai bine."

"Daca ar exista un mic paradis al bautorilor de bere probabil ca ar arata precum aceasta masa. Exista si o veste proasta, totusi, consumul moderat de bere inseamna, in cazul femeilor, o sticluta de 330 de ml, iar in cazul barbatilor mai avem voie sa adaugam inca una."

Ei, aici apare problema cea mai spinoasa pentru amatorii de bere: cum sa se incadreze ei in asemenea limite, ca din doua pahare abia li se face sete. Nu de alta, dar studiul mai scoate la iveala un detaliu extrem de interesant: berea ne-ar putea ajuta sa imbatranim mai tarziu.


Corina Zugravu, nutritionist:" Am aratat o barca ruginita care era exact omul batran. Daca barca respectiva o dai cu o vopsea anticoroziva, respectiv administrezi niste alimente care contin antioxidanti, poti incetini imbatranirea. Da, este unul dintre efectele constatate."

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro



Altii merg si mai departe cu avantajele acestei bauturi.

"Berea i-a salvat de ciuma pe europeni, cand bantuia ciuma, pentru ca nu beau apa infectata, ei beau bere."

Dincolo de argumentele istorice, mai in gluma, mai in serios,specialistii spun ca doua pahare pe zi nu ne transforma in niciun caz alcoolicii. Nici doamnele n-ar trebui sa se simta prost daca vor sa comande o de bere in loc de un suc de fructe.

Corina Zugravu, nutritionist:" Am citit mai demult un studiu care arata ca margueritas, bauturile acelea cu suc de fructe, sunt o mai buna sursa de antioxidanti decat sucul de fructe natural."



Specialistii mentioneaza, totusi, ca cercetarea a fost realizata pe tineri fara probleme de inima sau boli grave, asa ca nu pot garanta ca efectele "dietei"  ar fi aceleasi pentru toata lumea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si