Stufat de miel. Cum se prepară corect. Greșeala pe care o fac mulți când gătesc unul dintre cele mai populare preparate de pe masa de Paște
Stufat de miel. Rețetă stufat de miel. Stufatul de miel este unul dintre preparatele nelipsite de pe mesele românilor de Paște. Puțini știu cum se gătește corect. Iată secretele!
În ulei încins se prăjește pe toate părţile carnea de miel. Se scoate și, în același ulei, se călesc ceapă și usturoiul tăiate mărunt.
Stufat de miel. După ce s-au înmuiat, se presară condimentele pentru miel şi oaie și bulionul. Se pune apă în funcție de cât sos doriți să aibă la final. Se lasă să dea un clocot.
Într-un vas de cuptor, se așază carnea, se pune sosul de ceapă și se dă la cuptor pentru 30-45 de minute.
Carnea de miel. Avertismentul medicilor: Nu mai consumați carne de miel dacă suferiți de aceste boli!
Stufat de miel. Carnea de miel beneficii și contraindicații. Află ce beneficii are carnea de miel și cine trebuie să o evite! Recomandările oferite de medici pentru Paște.
Stufat de miel. Carnea de miel de calitate este o sursă bună de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, spune Andreea Sava, care a scris despre beneficiile acestui tip de carne.
Fiind carne roșie, conține fier, deci e bună în combaterea anemiei. Mai are și aport important de vitamine din complexul B și de potasiu.
Stufat de miel. Trebuie însă să aveți grijă la modul de preparare, cantități și la combinațiile cu alte alimente fiindcă este o carne destul de greu de digerat, neconținând fibre.
Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame.
Nu este indicată persoanelor care au probleme cu ficatul, rinichii sau pancreasul ori afecțiuni cardio-vasculare așa că trebuie să o consume cu moderație, la fel și cele care au ținut post.