Stufat de miel. De ce ai nevoie:

750 g carne de miel cu os
8 legături ceapă verde
5 legături usturoi verde
2 linguri bulion
100 ml ulei
1 linguriță condimente pentru miel

Citeste si: Preț miel 2020: Cât costă un kg de carne de miel pentru Paște

Stufat de miel

Citeste si: Friptura de miel. Cum să pregăteşti carnea de miel ca să nu miroasă. Secretul bucătarilor

Stufat de miel. Cum se prepară:

În ulei încins se prăjește pe toate părţile carnea de miel. Se scoate și, în același ulei, se călesc ceapă și usturoiul tăiate mărunt.

Stufat de miel. După ce s-au înmuiat, se presară condimentele pentru miel şi oaie și bulionul. Se pune apă în funcție de cât sos doriți să aibă la final. Se lasă să dea un clocot.

Citeste si: Rețetă drob de miel/ Rețetă drob de pui- Simplu și delicios

Într-un vas de cuptor, se așază carnea, se pune sosul de ceapă și se dă la cuptor pentru 30-45 de minute.

Carnea de miel. Avertismentul medicilor: Nu mai consumați carne de miel dacă suferiți de aceste boli!

Stufat de miel. Carnea de miel beneficii și contraindicații. Află ce beneficii are carnea de miel și cine trebuie să o evite! Recomandările oferite de medici pentru Paște.

Stufat de miel

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Secretele ascunse într-o hartă veche de 400 de ani ar putea rezolva unul din cele mai mari mistere din istoria Americii- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Carnea de miel beneficii și contraindicații.  Chiar dacă este bogată în fier și proteine ușor digerabile, carnea de miel nu este recomandată tuturor.

Citeste si: Ceafa de porc este nelipsită de pe mesele românilor. Avertismentul medicilor pentru cei care o consumă frecvent

Stufat de miel. Carnea de miel de calitate este o sursă bună de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, spune Andreea Sava, care a scris despre beneficiile acestui tip de carne.

Fiind carne roșie, conține fier, deci e bună în combaterea anemiei. Mai are și aport important de vitamine din complexul B și de potasiu.

Stufat de miel. Trebuie însă să aveți grijă la modul de preparare, cantități și la combinațiile cu alte alimente fiindcă este o carne destul de greu de digerat, neconținând fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame.

Stufat de miel

Citeste si: Procesul de divorț dintre Alina Sorescu și fostul soț a ajuns la final! Lucrurile șocante pe care artista le dezvăluie: „M-a amenințat cu divorțul ani la rând. A pozat în ceea ce el nu a fost vreodată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cum îi răspunde Alexandru Ciucu fostei sale soții, Alina Sorescu, care-l anihilează cu doar câteva zile înainte de aniversarea designerului: "Acest circ, atent planificat încă de la jumătatea lui 2020"- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

Nu este indicată persoanelor care au probleme cu ficatul, rinichii sau pancreasul ori afecțiuni cardio-vasculare așa că trebuie să o consume cu moderație, la fel și cele care au ținut post.

Citeste si: Ciorbă de miel. Rețeta corectă din bătrâni

Stufat de miel. Când vine vorba despre mărime, profesorul Gheorghe Mencinicopschi spune că mielul trebuie să aibă în jur de 14 kg.

Dacă este prea mic, are o cantitate prea mare de proteine de tip colagenic, care se digeră mult mai greu. Plus că nici nu este prea spornic.

Citeste si: Cu cât se așteaptă ciobanii să vândă mieii de Paște


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si