Close sidebar
Close sidebar

SUA: Peste 1.600 de decese din cauza coronavirusului în 24 de ore

Statele Unite ale Americii au înregistrat 1.635 de decese din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, conform universităţii Johns Hopkins.

A.M.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit sursei citate, bilanţul total al victimelor pandemiei a depăşit 77.000 de morţi.

SUA înregistrează peste 1.28 de milioane de cazuri diagnosticate, 29.079 doar în ultimele 24 de ore.

Citeste si: Coronavirus: Franţa depăşeşte pragul de 26.000 de victime

SUA ar putea coopera cu OMS în pofida polemicii cu privire la pandemia covid-19

Secretarul de Stat american Mike Pompeo este deschis unei cooperări cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în lupta împotriva poliomielitei, în pofida deciziei Statelor Unite de a opri finanţarea organizaţiei ONU, căreia-i reproşează modul în care gestionează lupta împotriva pandemiei covid-19, relatează AFP.

Donald Trump anunţa la 14 aprilie că Statele Unite îşi suspendă contribuţia la bugetul OMS, acuzând-o că a acţionat prea târziu şi că a susţinut orbeşte China, care a minimalizat amploarea pandemiei.

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

Citeste si: Coronavirus- Rusia înregistrează din nou mai mult de 10.000 de cazuri zilnic. Anunţul făcut de Vladimir Putin

Statele Unite sunt cel mai important finanţator al OMS, cu o contribuţie de peste 400 de milioane de dolari pe an, care-i permite OMS să lupte şi împotriva altor boli, precum poliomielita sau malaria.

”Încercăm să stabilim dacă există alte lucruri (la OMS) care au în continuare sens.

Ea (organizaţia) a făcut treabă bună în anumite locuri în privinţa poliomielitei şi alte lucruri asemănătoare”, i-a spus joi Pompeo animatorului conservator de radio Chris Stigall.

Citeste si: Washingtonul acuză Beijingul şi Moscova de propagandă împotriva sa

În alt interviu, Pompeo a declarat că este necesar să se ”stabilească dacă există lucruri la care ar trebui să continuăm să participăm, pentru că (OMS) face o treabă bună în privinţa poliomielitei şi altor lucruri”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI