UPDATE: A fost publicat baremul la istorie! 

UPDATE: La subiectul al III-lea, candidații au avut de redactat un eseu de aproximativ 2 pagini în care să prezinte situația internă și internațională a României în perioada postbelică, potrivit portalinvatamant.ro.

Subiecte Istorie BAC 2023 Edu.ro. Pe 27 iunie, absolvenții claselor a XII-a susțin proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie. 

Candidații au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele primite. Probele încep la ora 09:00 și elevii au avut acces în baza unui act de identitate valabil, până la ora 08:30. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Baremul probei scrise la Istorie va fi publicat în aceeași zi, în jurul orei 15:00. Subiectele vor fi publicate imediat după terminarea probei. 

Subiecte Istorie BAC 2023 Edu.ro.

Subiecte Istorie BAC 2023 Edu.ro. Consultă subiectele! Baremul va fi publicat azi!

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Subiecte Istorie BAC 2023 Edu.ro. Ce ar putea pica?

Pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei (3) ore, calculate din momentul în care fiecare candidat din sală a primit foaia cu subiectele.

Beneficiază de prelungire (cel mult două ore) candidații cărora li s-a aprobat solicitarea în acest sens de către comisiile județene, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Pentru a rezolva cele trei subiecte, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru.

În cazul probelor scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, hârtia folosită este doar cea distribuită în sălile de examen.

Ministerul Educației a anunțat, într-un comunicat de presă, că probele scrise din prima sesiune a examenului național de bacalaureat 2023 (iunie- iulie) se vor desfășura în perioada 26- 29 iunie în 464 de centre.

Citește și: Un subiect de la examenul de bacalaureat 2023 a fost căutat pe net cu o seară înainte. Ministerul Educației a deschis o anchetă

Programa la istorie de la Bacalaureat 2023 este aceeași cu cea de dinainte de pandemie. Conform metodologiei stabilite pentru examenul de BAC 2023, subiectele la Istorie vor fi formulate pe baza programei.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Modelele de subiecte  și baremele la istorie pentru BAC 2023, le puteți găsi pe  site-ul oficial al Ministerului Educației: subiecte.edu.ro. 

Baremul   se va publica pe site-ul oficial al Ministerului Educației-   subiecte.edu.ro/2023/bacalaureat/Subiecte_si_bareme.

Citește și: Subiecte Istorie BAC 2023. Proba obligatorie a profilului. Barem de corectare

Subiecte Istorie BAC 2023 Edu.ro.

Subiecte Istorie BAC 2023 Edu.ro. Consultă subiectele! Baremul va fi publicat azi!

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Calendar Bacalaureat 2023

  • 29 mai- 9 iunie 2023: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
  • 9 iunie 2023: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
  • 12- 14 iunie 2023: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română -proba A
  • 14- 15 iunie 2023: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă -proba B
  • 14- 16 iunie 2023: Evaluarea competențelor digitale- proba D
  • 19- 21 iunie 2023: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională -proba C
  • 26 iunie 2023: Limba și literatura română- proba E.a) – proba scrisă
  • 27 iunie 2023: Proba obligatorie a profilului- proba E.c) -proba scrisă
  • 28 iunie 2023: Proba la alegere a profilului și specializării- proba E.d)- proba scrisă
  • 29 iunie 2023: Limba și literatura maternă- proba E.b)- proba scrisă
  • 3 iulie 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 -18.00
  • 4- 6 iulie 2023: Rezolvarea contestațiilor
  • 7 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale

Citește și: Subiecte Matematică BAC 2023. Ce subiecte ar putea pica la a doua probă scrisă de la Bacalaureat pentru profil real și tehnologic


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si