Coriandrul este o plantă-minune, care are o mulțime de beneficii pentru organism. Încă din antichitate, acest tip de verdeață a fost folosit pentru a ajuta la scăderea nivelului de colesterol și pentru a trata problemele de digestie.

Atât frunzele, cât și semințele de coriandru sunt folosite foarte mult în bucătăriile anumitor țări, precum în cea indiană. Această plantă are în compoziție nutrienți care ajută la reducerea colesterolului rău.

Dar acestea nu este singurul beneficiu al acestei plante.

„Coriandrul acționează ca un diuretic. Cercetările arată că poate ajuta la reducerea colesterolului dăunător (LDL), reducând astfel riscul de ateroscleroză și prevenirea bolii arterelor coronariene”, spune Dr. Dipankar Roy, de la Golf View Healthcare & Research Centre, scrie Hindustan Times

Citește și: EXCLUSIV- Cinci super-alimente pentru toamna aceasta. Elena Olaru, nutriționist: ”Cele mai gustoase și bogate în nutrienți mere le găsim toamna. Dovleacul- comoara sezonului, strugurii- fructele vedetă”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

Citeste si: Explozibilul care l-a ucis pe Ioan Crișan era militar. Frizerul care ar confecționat detonatorul a dat informații prețioase- wowbiz.ro

coriandru, suc, verdeturi, legume

Sucul de coriandru, aliat foarte important pentru un stil de viață sănătos: „O plantă minune”

Sucul sau apa de coriandru se prepară foarte ușor, din apă și frunze de coriandru amestecate, și are foarte multe beneficii pentru corpul uman. 

„Apa de coriandru poate ajuta la ameliorarea sindromului premenstrual, acidității, tiroidei, migrenei din cauza excesului de căldură, transpirații nocturne, bufeuri și tot felul de probleme”, spune Dr. Dixa Bhavsar Savaliya în recenta sa postare pe Instagram.

De asemenea, frunzele de coriandru sunt foarte bogate în vitamine și fibre foarte necesare organismului. 

„Frunzele de coriandru sunt o sursă excelentă de vitamina A și vitamina C. Alături de acești nutrienți, fiecare porție de frunze de coriandru este încărcată cu o mulțime de nutrienți precum fibre alimentare, fier, mangan, calciu, vitamina K, fosfor”, mai spune spune dr. Savaliya.

Frunzele de coriandru, dacă sunt consumate zilnic sau de câteva ori pe săptămână, pot să ajute la îmbunătățirea vederii, creșterea imunității, întărirea oaselor, reduce balonarea, ajută la menținerea unui ten frumos și ajută la sănătatea inimii. De asemenea, această plantă are foarte puține calorii, astfel că este ideală și în timpul regimului de slăbire. 

„O plantă minune care conține 11 uleiuri esențiale, foarte săracă în grăsimi saturate, conține o cantitate bună de acid linoleic care oferă numeroase beneficii pentru sănătate.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Trupa Morandi revine! Randi și-a surprins fanii cu promisiune de zile mari: ”Sunt 100% încrezător că o să depășim orice limită”- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie de pe OnlyFans și-a amenințat un abonat că îi va spune soției că se uită la ea. Povestea s-a încheiat într-un mod neșteptat- antena3.ro

Conform NIN, 100 g de frunze de coriandru au:

31 kcal
2 g de carbohidrați
4 g de proteine
0,7 g de grăsimi
146 mg de calciu
5,3 mg de fier
4,7 g de fibre
24 mg de vitamina C”, a mai adăugat medicul.

Citește și: Legătura dintre alimentație și iubire. Cum influențează mâncarea relația dintre parteneri

coriandru, suc, verdeturi, legume


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si