Close sidebar
Close sidebar

Sudul Ucrainei, bombardat masiv de armata rusă. Oficial din Nikolaev: "Nemernicii au aşteptat până când oamenii au plecat la muncă"

Coincidenţă sau nu, anunţul de ultimă oră al Rusiei cu privire la faptul că renunţă la atacurile asupra Kievului vine după câteva zile în care trupele ucrainene au împins soldaţii lui Putin tot mai departe de capitală. Militarii ruși continuă însă ofensiva în mai multe oraşe, cum ar fi Nikolaev sau Harkov. Tirurile de rachete, care ucid zilnic zeci oameni, nu se opresc zi şi noapte.

Alexandra Costea,

Sudul Ucrainei, bombardat masiv de armata rusă. Oficial din Nikolaev: "Nemernicii au aşteptat până când oamenii au plecat la muncă"

[Sursa foto: Abaca Press via HEPTA]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

De la primele ore ale dimineții, a plouat cu rachete în sudul Ucrainei. Militarii ruși au lansat atacul asupra clădirii administraţiei regionale din Nikolaev cu o rachetă de croazieră. Cel puţin 7 oameni au murit iar alți 22 au fost răniţi. 18 persoane au fost scoase de sub dărâmături, dar altele sunt încă de negăsit.

Citeste si: Moment de euforie pe burse după negocierile de pace de la Istanbul, dintre Rusia și Ucraina

,,Nemernicii au aşteptat până când oamenii au plecat la muncă şi au lovit clădirea", a declarat Vitaly Kim, șeful Administrației Regionale de Stat Nikolaev.

Şi în Harkov au căzut zeci de proiectile ruseşti.

Cel puţin 40 în doar 24 de ore.

Mariupolul, la un pas să se dărâme cu totul

Bombardamentele continuă în Mariupol, chiar dacă oraşul a este deja o ruină. Aproximativ 5000 de oameni s-ar fi stins din viață acolo de la începutul invaziei rusești, printre care 210 copii, potrivit oficialilor. În oraşul din sudul Ucrainei sunt încă blocaţi aproximativ 160 de mii de oameni.

Pentru ca măcar o parte dintre ei să scape din infern, astăzi au fost deschise noi culoare umanitare de evacuare.

Citeste si: Ambasada Ucrainei a lansat o petiție pentru redenumirea străzii pe care se află Ambasada Rusiei din Capitală. Cum ar putea fi redenumit Bulevardul Kiseleff

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Contraofensiva ucrainenă aduce victorii clare în nord. Cea mai importantă: recucerirea localităţii Irpin.

,,Inamicii sunt îndepărtaţi din Irpin și Kiev. Dar este încă prea devreme să vorbim despre siguranță în această parte a regiunii noastre. Luptele continuă. Trupele ruseşti țin sub control nordul regiunii Kiev.

Au resurse și forță de muncă", a declarat Volodomir Zelenski.

Citeste si: Clipe de coșmar pentru o femeie din Ucraina. Soldații ruși au intrat cu forţa în casa ei: "Soldaţii lor aveau un comportament ciudat"

De asemenea, forţele ucrainene s-au impus parţial şi pe flancul de est. La 60 de kilometri de Capitală, i-au forţat pe soldații lui Putin să îşi mute linia frontului cu 15 kilometri. Rusia consideră însă că şi-a atins obiectivele.

,,Potențialul de luptă al Forțelor Armate ucrainene a fost redus semnificativ, ceea ce face posibilă concentrarea atenției și a eforturilor principale asupra scopului principal- eliberarea Donbasului", a anunțat Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării.

Moscova ar fi angajat mercenari din Grupul Wagner

Pentru asta, Moscova ar fi angajat 1000 de mercenari din Grupul Wagner, cunoscut și sub numele de armata privată a lui Vladimir Putin. Tot astăzi au apărut noi informaţii legate de modul în care sunt coordonaţi ruşii. Trupele Moscovei au trecut cu blindatele chiar prin Pădurea Roşie, o zonă extrem de radioactivă. Convoiul a ridicat un praf extrem de periculos, mai ales că soldaţii nu avea echipament de protecţie.

Citeste si: Olanda a expulzat 17 diplomați ruși pe care îi acuză de spionaj

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

,,Începând din această săptămână, creăm un grup de experți la Președinție- ucraineni și internaționali, care vor analiza constant sancțiunile împotriva Rusiei- ce influențează acestea cu adevărat",  a afirmat Volodomir Zelenski.

Potrivit ucrainenilor, cel puţin 17.200 de ruşi au fost ucişi în lupte. 127 de avioane ar fi fost distruse, la fel şi alte 129 de elicoptere şi 597 de tancuri.

Citeste si: Rusia își retrage trupele din zona Kievului. Unde se duc tancurile lui Putin. Avertismentul lui Blinken

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI