Întâlnirea Consiliului Nord Atlantic vine după ce a fost activat pentru prima dată în istorie planul de apărare comun pentru flancul estic.

Citeste si: Premierul Ciucă a ajuns la Vama Siret pe unde au intrat mii de refugiați

”Vă spun foarte clar, Statele Unite vor apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO cu toată puterea americană. Și vestea bună este că NATO este mai unită și mai hotărâtă ca niciodată.”,

spune Joe Biden, președintele SUA.

"Putin nu ar trebui să subestimeze hotărârea NATO de a-și apăra toți membrii"

Forțelor Aeriene Germane aveau deja trei avioane de luptă în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu și au mai trimis încă trei aeronave Eurofighter Typhoon.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Citeste si: Orfelinat lovit cu bombe rusești. Peste 50 de copii evacuați

"Acest război este războiul lui Putin. Putin nu ar trebui să subestimeze hotărârea NATO de a-și apăra toți membrii. Acest lucru se aplică în mod explicit partenerilor noștri NATO din țările baltice, din Polonia și România, din Bulgaria și din Slovacia. Fără „dacă” și „dar”. Germania și aliații săi știu să se protejeze.”,

adaugă Olaf Scholz, cancelarul german.

România se află în aceste zile într-un proces continuu de întărirea nivelului de securitate

”Franța va continua să-și joace pe deplin rolul de a sprijini aliații din NATO: trimitem în Estonia un nou contingent în cadrul prezenței avansate consolidate, devansăm participarea la protejarea cerului baltic, începând din martie și accelerăm desfășurarea militarilor noștri în România.”, mai spune Emmanuel Macron, președintele Franței.

Citeste si: Mesajul lui Putin pentru Ucraina: „Nu permiteţi neonaziştilor să vă folosească copiii, soţiile şi bătrânii ca scuturi umane! Se pare că ne va fi mai uşor să ajungem la o înţelegere împreună”

Între timp, pe litoral, la Poligonul Midia, zeci de militari români de la Batalionul 3 Apărare Antiaeriană “Potaissa” din Turda, folosesc muniție reală într-un exercițiu care va dura până în martie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si