Close sidebar
Close sidebar

"Sunt 100% nevinovat". Care au fost ultimele cuvinte ale unui condamnat la moarte

În statul american Oklahoma a fost executat joi un bărbat de 44 de ani, pentru uciderea în 1996 a unei studente la dans în cadrul Universității din Oklahoma, a anunțat procurorul general al statului.

Sorin Negru,

Anthony Sanchez și victima sa


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Anthony Sanchez, în vârstă de 44 de ani, a fost condamnat pentru violarea și uciderea studentei în 2006, la 10 ani după atrocitatea comisă, după ce ADN-ul său a fost corelat cu teribila crimă în timp ce executa o pedeapsă pentru intrare prin efracție.

Citește și: Anchetatorii au dezvăluit motivul morţii actorului Angus Cloud. Rezultatul autopsiei vine la aproape două luni de la decesul acestuia

Sanchez a fost executat prin injecție letală, pe care statul a reluat-o după un moratoriu de șase ani. Procurorul general al statului, Gentner Drummond, a fost printre cei care au participat la execuție.

„Azi a fost făcută dreptate pentru Juli Busken la aproape 27 de ani după ce viața i-a fost luată în mod tragic”, a spus Drummond într-un comunicat.

„Speranța mea este că ziua de astăzi poate aduce într-o oarecare măsură pace familiei și prietenilor ei”.

Chiar dacă Sanchez a spus mult timp că nu a ucis-o pe Busken, el nu a cerut clemență Guvernatorului Oklahoma, Kevin Stitt.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Anthony Sanchez, în vârstă de 44 de ani

Care au fost ultimele cuvinte ale celui executat

Sanchez i-a cerut lui Stitt o amânare de 60 de zile, astfel încât noii săi avocați să-i poată revizui cazul, potrivit ziarului The Oklahoman.

Sanchez și-a folosit ultimele cuvinte pentru a-și revendica nevinovăția, potrivit AP.

„Nu am ucis pe nimeni”, a spus el în camera de execuție a penitenciarului de stat Oklahoma din McAlester. El a criticat, de asemenea, avocații care l-au reprezentat în trecut în acest caz și le-a mulțumit susținătorilor săi.

Avocații lui Sanchez au cerut suspendarea executării în instanța federală pentru a avea mai mult timp pentru a analiza probele din acest caz.

Însă, Curtea Supremă a SUA a respins cererea înainte de execuția de joi.

S fost executat 

Condamnatul și-a acuzat tatăl pentru crimă

La începutul acestui an, Sanchez și-a acuzat tatăl decedat de uciderea lui Busken, invocând o presupusă mărturisire dezvăluită de o fostă iubită a tatălui lui, Thomas Glen Sanchez.

„Odată a spus că... i-a plăcut să o privească murind”, a scris Charlotte Beattie într-o declarație sub jurământ, potrivit Oklahoman.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Glen a spus că regretă că Anthony a fost condamnat la moarte pentru ceva ce a făcut Glen. Dar, el a spus că Anthony este mai dur și ar putea face față închisorii, în timp ce Glen nu era suficient de puternic pentru a se adapta la încarcerare”.

*Procurorul general al statului a declarat luna trecută că „nu există nicio îndoială posibilă” că tânărul Sanchez a ucis-o pe Busken și că DNA-ul recuperat în urma crimei îi aparține.

„Sunt 100% nevinovat”, a scris Anthony Sanchez într-o scrisoare către guvernatorul Oklahoma Kevin Stitt. El nu a mai avut timp să își dovedească nevinovăția.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI