Polițistul Viorel Teacă intervine acum și în cazul Sorinei, fetița luată cu forța de autorități din familia de asistenți maternali, unde a crescut până acum, și data părinților adoptive din America. Polițistul a postat pe Facebook un mesaj în care cere încetarea încetarea abuzului emoțional împotriva Sorinei. În plus, Viorel Teacă cere inițierea și adoptarea unui proiect de lege prin care abuzul emoțional să fie aspru pedepsit.

Polițistul își susține poziția în acest caz prin citarea unui articol din Codul Civil, potrivit căruia „orice măsură privitoare la copil, indiferent de autorul ei, trebuie să fie luată cu respectarea interesului superior al copilului”.

”Sunt Viorel Teacă și vreau să fiu primul polițist care ia atitudine: Sunt tată, cetățean al acestei țări și nu în ultimul rând politist!

  • - Susțin #Sorina, cer STOP abuzului emotional împotriva copiilor!
  • - Cer proiect de lege ca abuzul emotional sub toate formele lui sa se pedepsească aspru
  • - Cer încetarea abuzului emotional împotriva Sorinei!
  • - Cer consilierea de urgenta a copilului Sorina de către autoritățile statului!
  • - Cer intervenția instituțiilor statului român de urgență și medierea conflictului apărut!
  • - Cer încetarea suferinței Sorinei! Copiii sunt viitorul nostru!

Art 263. (1) Orice măsură privitoare la copil, indiferent de autorul ei, trebuie să fie luată cu respectarea interesului superior al copilului”, este mesajul postat de polițistul Viorel Teacă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei- wowbiz.ro

De altfel, polițistul Viorel Teacă se arată șocat și de modul în care a acționat procuroarea și ăi transmite prin intermediul paginii sale de socializare un mesaj:

”Pentru doamna Procuror Maria Pițurcă:
Sunt încă marcat doamnă, de modul în care v-ati comportat, ati terorizat, ati luat cu forta, ati bruscat fara pic de umanitate, o biata fetiță si asa bătută de soartă!
Doamnă- mama,- procuror, Sorina putea sa sufere un stop cardiac la ce a pățit săraca fata!
Pentru ea veți ramane un monstru toată viața. Indiferent de viata care o va duce, bănuiesc că una mai bună ca in Romania, nu contest! Doamna procuror, cum puteti tari pe jos un copil, dvs. aveti copii?

Citeste si: Avocatul familiei care a adoptat-o pe fetiţa din Baia de Aramă face publice noi imagini în care copilul pare fericit în noua familie

Citeste si: Cazul fetiţei din Mehedinţi adoptată în SUA- Mandatul de percheziţie la locuinţa asistentului maternal viza strângerea de probe privind lipsirea de libertate, rele tratamente aplicate minorului

Nu asa va comportati cu un copil abandonat de familie la varsta de 1 an, nu asa va comportati cu un copil de etnie romă!
Dar dacă nu stiti cum sa va comportati cu un copil, fie de etnie romă sau nu, va rog sa vizionati acest film si sa urmați exemplul altora!
Asa NU, NU urmați acest exemplu. Asa Nu Se Face cu un copil!”

Sorina, o fetiță de 8 ani, a fost luată cu forța de o procuroare din casa asistentei maternale și dată familiei adoptive

Sorina a fost dată spre adopție încă de când avea 3 ani, numai că, până în urmă cu doi ani nimeni nu a vrut să o înfieze. În toți acești ani, micuța a crescut în Baia de Aramă în locuința unei asistente maternale, pe care a considerat-o mama ei. În urmă cu doi ani, doi români stabiliți în SUA, Gabriel și Ramona Săcărin și-au exprimat intenția de a o adopta, iar instanța – după un proces de lungă durată – a stabilit că fetița poate să meargă în familia lor. De mai bine de șase luni, soții Săcărin se luptă cu familia unde a crescut fetița pentru a lua copilul și a-l duce în noua casă din SUA. Într-un final, săptămâna trecută, Sorina a ajuns la soții Săcărin după ce a fost luată cu mascații din locuința aflată în Baia de Aramă, acolo unde stătea cu asistenții maternali. Imaginile cu fetița urlând și târâtă din casă de o tânără procuroare, au îngrozit pe mulți.

Citeste si: Gabriela Cristea traversează o perioadă dificilă cu fiica sa, Victoria! Cu ce dificultăți se confruntă: „Mi s-a rupt sufletul când copilul meu a țâșnit și a venit direct către brațele mele.”- kfetele.ro

Citeste si: Marele rival al lui David Popovici în finala de 100 de metri, aflat în plin scandal de dopaj. Controversele care zguduie Jocurile Olimpice de la Paris 2024- radioimpuls.ro

Acum, micuța se află în România, în casa din Craiova a românilor-americani care au înfiat-o, iar imaginile cu ea și mama adoptive, făcute publice de aceasta, arată că Sorina este bine, deși pentru ea s-a lansat o adevărată campanie pentru a se întoarce în casa familiei care a crescut-o până acum.

Cine este super-polițistul Viorel Teacă din Slatina

Poliţistul Viorel Teacă lucrează de 20 de ani în Poliţie. A lucrat la Serviciul Rutier, iar în prezent activează la Ordine Publică. În timpul liber, Teacă face voluntariat la Crucea Roşie şi strânge fonduri pentru a-i ajuta pe românii în situaţii disperate. Poliţistul a absolvit Facultatea de Drept, iar apoi, şcoala postliceală. La Crucea Roşie Olt este formator, predând cursuri de prim-ajutor. Polițistul Viorel Teacă din Slatina a devenit cunoscut datorită campaniilor umanitare în care s-a implicat activ, iar poveștile sale au făcut înconjurul țării. De exemplu, într-o zi a oprit mașina de poliție, a coborât, apoi a oferit unui copil nevoiaș o pereche de adidași și un tricou.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si