Rechinii sunt văzuţi în apropierea plajei Tuncurry din Forster, relatează thesun.co.uk. „Vă rugăm să fiți conștienți că surferii din acest videoclip au fost avertizați de drone. Nici-un surfer nu a fost rănit", arată un mesaj postat pe pagina YouTube a lui Rogue Droner.
Pe plajă erau câţiva oameni alarmaţi care fluturau şi strigau la surferii aventurieri.
În 2016, un bărbat de 65 de ani a scăpat ca prin minune când a fost atacat de un rechin în apropierea plajei Tuncurry.
Colin Rowland a suferit răni adânci de muşcături la picior şi la braţ în urma atacului cu „marele alb".
Citeste si: Imagini senzationale din cel mai mare restaurant subacvatic din lume!
Citeste si: Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie- wowbiz.ro
O statistică realizată în Australia arată că s-a înregistrat cel mai mare număr de decese din ultimii 30 de ani, din cauza rechinilor. De-a lungul a trei decenii au avut loc 47 de decese şi 501 atacuri, raportează news.com.
„Marele rechin alb" a dobândit o reputaţie de prădător, deorece face ravagii în Australia. Un astfel de rechin a fost prins în apele sud-australiene în 1959 şi avea o greutate de 2663 kg. Fiara oceanică poate ajunge la o viteză de aproximativ 25 de mile pe oră. Rechinul are şi abilitatea de a se propulsa mai mult de trei metri în aer.Prada sa constă într-o largă varietate de pești osoși, alți rechini, păsări de mare broaște țestoase de mare, mamifere marine cum ar fi focile, leii de mare, vidrele și altele. Strategia sa
Este cel mai mare carnivor de pe pământ, din zilele noastre, în afară de cei care se hrănesc cu plancton, cum ar fi balena.
Numărul de rechini albi a scăzut în ultimul timp astfel încât ocrotirea acestui animal a devenit o nouă preocupare. Până acum California, Africa de Sud și Australia au dat legi care ocrotesc aceste fascinante animale de a fi vânate irațional. Mai multe națiuni își vor uni forțele pentru a proteja marele rechin alb astfel încât oamenii de știință să-i poată studia comportamentul unic și fascinant.
Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii a pus „Marele Alb" pe „Lista Roşie şi vulnerabilă" din cauza ameninţării tipice a rechinului asupra siguranţei umane.