Close sidebar
Close sidebar

Sute de detinuti au fost eliberati din penitenciare. Urmeaza mult mai multi. Anuntul ministrului de Justitie

Primii beneficiari ai legii potrivit careia detinutii incarcerati in conditii necorespunzatoare au parte de reducerea pedepsei au ajuns deja acasa. Doar in prima zi, au fost eliberati peste 500 de detinuti, iar cifrele l-au luat prin surprindere chiar si pe ministrul Justitiei.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

"in cursul zilei de ieri,(...) in baza acestei legi, adaugarea acelor sase zile(...) considerate ca fiind executate, au iesit din penitenciar 529 de detinuti. Este mult si pentru orice asteptare a mea. Nu credeam ca impactul este, va fi atat de mare, dar, sigur, este efectul legii", a declarat Toader, la conferinta "Protectia drepturilor detinutilor si conditiile de detentie din Romania".

Abia eliberati, oamenii descriu dezastrul din inchisori. Plosnite, sobolani, saltele rupte si mancare proasta. Toate acestea faceau parte din viata de zi cu zi a fostilor condamnati.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

La Pentenciarul de Femei Targsor, intrarea in vigoarea a noilor prevederi legale a fost marcata de tensiuni. Detinutele s-au revoltat ca masura eliberarii conditionate nu s-a aplicat suficient de rapid.

Printre cei care au sansa de a iesi mai devreme din inchisoare se numara omul de afaceri Cristian Borcea, Radu Mustatea- fostul director de la ASF sau fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia.

Sursa: Agerpres

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI