Close sidebar
Close sidebar

Sute de kilograme de cocaină, descoperite în Bulgaria. Pachetele cu droguri ajung pe litoralul țării vecine

Procurorii bulgari au deschis o anchetă după ce poliția de frontieră din țara vecină a descoperit nu mai puțin de 16 pachete cu cocaină, fiecare cu o greutate de peste un kilogram, informează novinite.com. În ultimele zile, autoritățile bulgare au găsit peste 200 de kilograme de cocaină.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pachetele cu droguri erau atașate unei veste de salvare și au fost găsite pe plaja Bolata, în apropierea Capului Caliacra, potrivit novinite.com.

Procurorii bulgari încearcă acum să afle dacă există vreo legătură între cele 16 pachete și traficanții care au mai abandonat în mare 170 de kilograme de cocaină lângă Tiulenovo și peste 25 de kilograme lângă Varna. Ce se știe până acum este că drogurile au o puritate ridicată.

Cocaină pe litoralul românesc. Cum au reacționat autoritățile

Luna aceasta, pe cei 90 de kilometri dintre Năvodari și Mangalia, valurile au adus la droguri aproape non-stop. Polițițtii au recuperat 131 de kilograme de stupefiante cu o puritate de 90%.

Stupefiantele au fost găsite atât pe nisip, cât și în mare, în saci ori în veste de salvare.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Invazie de droguri pe litoral! Politistii lucreaza non-stop ca sa faca fata apelurilor oamenilor care gasesc pachete cu stupefiante

Pachetele, care în general aveau greuatea de un kilogram, au fost învelite de traficanâi în folii ce purtau denumirile unor firme celebre de parfumuri sau cosmetice.

Autoritățile au organizat o acâiune uriasă pe litoral. 300 de polițiști și jandarmi, 60 de autoturisme, 14 nave și 2 elicoptere au căutat fără încetare coletele cu substanțe interzise, înainte ca acestea să ajungă pe mâinile unor oameni care nu înteleg în

ce pericol se pun dacă nu le predau autorităților.

Infracțiunea de deținere de droguri de mare risc este pedepsită cu până la 15 ani de închisoare.

Drogurile ar fi fost scăpate în Marea Neagra de aceeași bandă internaâională de traficanți care a adus în apele teritoriale ale României șalupa eșuată în martie, la Tulcea. Atunci, anchetatorii au găsit o tonă de cocaină, a cărei valoare depășește 300 de milioane de euro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI