Grecia trece în continuare prin momente de foc, dar intensitatea incendiilor de vegetație a scăzut o dată cu temperatura rece. Pompierii muncesc pentru a elimina toate focarele. În Rhodos incendiile au afectat aproape 10 la sută din suprafața totală și peste 20.000 de turiști și localnici au fost evacuați.

În Italia, flăcările par să fi fost ținute sub control în Calabria, Sicilia şi Sardinia.

Avioanele de luptă împotriva incendiilor acționează în zona Salento, dar și la granița cu Franța unde a apărut un nou focar. Guvernul este pregătit să ia măsurile necesare pentru a limita efectele negative ale schimbărilor climatice. 

Taifunul Doksuri a devastat estul Asiei. Peste 12.000 de persoane au fost evacuate

Taifunul Doksuri a devastat estul Asiei. Peste 12.000 de persoane au fost evacuate

Taifunul Doksuri a lovit mai multe țări

Mai multe țări din Asia suferă în urma unui fenomen meteorologic diferit dar și mai dur: un taifun numit DOKSURI. În Filipine, furtuna a făcut minim 39 de victime.  Cele mai multe persoane se aflau la bordul unui feribot scufundat lângă Manila, din cauza vântului şi valurilor uriaşe.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Taifunul a ajuns apoi în insula Taiwan unde aproape 300.000 de familii au rămas fără curent electric. Tot aici sute de copaci au fost puși la pământ. Taifunul Doksuri a ajuns în sudul Chinei, unde, la fel a făcut ravagii: a smuls din rădăcini copacii şi a pus la pâmânt reţele electrice, dând naștere unor incendii. Un stadion a rămas fără o bucată din acoperiş. Până în aceste momente nu au fost raportate victime, asta după ce 120.000 de

oameni au fost evacuați înainte, chiar și de pe platformele petroliere maritime, expuse direct în calea furtunii.

În Statele Unite, canicula dă bătăi de cap. Mai mult de jumătate din țară este sub avertismente şi atenționări de căldură extremă care, majoritatea, rămân valabile şi la finalul săptămânii. În marile orașe, clădirile publice cu aer condiţionat şi-au deschis porţile precum Philadelphia, unde temperatura resimţită de corpul uman ar putea ajunge chiar și la 42 de grade, New York sau Chicago. Unii oameni se bucură de răcoarea fântânilor și iar alţii nu vor să renunșe să facă mişcare chiar şi pe o astfel vreme.

Meteorologii americani trag un semnal de alarmă și spun că temperaturile foarte ridicate pot fi periculoase iar copiii, oamenii bătrâni sau bolnavii trebuie să stea acasă. E important să nu fie uitate nici animalele de companie care pot suferi şi ele din cauza căldurii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si