Close sidebar
Close sidebar

Talentul ascuns al cantaretei de muzica populara Nicoleta Voica: "Se numeste Sufletar"

Traditionala lada de zestre a bunicii a fost reinventata de celebra cantareata de muzica populara Nicoleta Voica. Inspirata din cultura populara romaneasca se numeste Sufletar si este pictata manual chiar de artista.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pe Nicoleta Voica o cunoasteti de pe scena, unde canta muzica populara de aproape patru decenii. Ceea ce nu stiati despre ea este ca artista picteaza.  

- Cred ca inspiratia vine din suflet pentru ca in momentul in care incep sa pictez imi propun sa fac o floare anume.  

Artista a vrut ca tablourile ei sa isi gaseasca locul in casele romanilor. Asa a venit si gandul ca cel mai potrivit ar fi sa le incorporeze intr-o traditionala lada de zestre.

- Daca el se cheama Sufletar pot fi legate lucruri de suflet. Si de sufletul meu am foarte multe amintiri legate, dar mi-am pastrat niste lucruri chiar speciale. Hai sa incep cu asta! Sunt primele mele opinci.

-Aceasta este o ie care are peste 120 de ani.

Este o ie de mireasa, se si vede, este din panza tesuta.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Sufletarul este realizat din lemn masiv de brad. Cele trei picturi unicat care-l impodobesc sunt detasabile.
 

Alin Bagiu, managerul Nicoletei Voica: Poti sa detasezi toate cele trei tablouri. Acestea poti sa le pui linisti pe perete si sa le inlocuiesti cu alte tablouri facute de Nicoleta Voica.

Lada de zestre este cel mai important element de mobilier din gospodaria traditionala romaneasca. La tara, oamenii pastreaza in cufar hainele de sarbatoare si cele mai pretioase bunuri.  

 

Nicoleta Voica: sa nu uitati niciodata ca sunteti romani si ca radacinile voastre sunt infipte in pamantul asta, romanesc, care va danuinui mereu.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI