Close sidebar
Close sidebar

Tamara Buciuceanu-Botez va fi înmormântată la Cimitirul Sfânta Vineri, azi, la ora 12:00

Tamara Buciuceanu-Botez, va fi înmormântată azi, 18.10.2019, de la ora 12:00.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Joi, sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei a fost depus la Teatrul Bulandra, vineri, iar la ora 09.30 sicriul va pleca la Biserica Sfântu Gheorghe Nou, apoi va avea loc ceremonia de înmormântare de la ora 12.00.

UNITER a omagiat-o pe actriţă, caracterizând-o „o prezenţă cu o individualitate puternică, ce nu se lăsa privirea să alunece, ci oprea, atrăgea şi fascina. Un mare artist iubit fără rezerve".

Citeste si: Tamara Buciuceanu-Botez, omagiată: Era o lumină atunci când se urca pe scenă; Bucuria de a juca se simţea în fiecare rol interpretat

Tamara Buciuceanu-Botez va fi înmormântată la Cimitirul Sfânta Vineri, azi la ora 12:00

Tamara Buciuceanu Botez a absolvit în 1952 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la clasa profesorului Ion Bălţăţeanu (asistentă Sorana Coroamă), ajungând să fie una din reprezentantele generaţiei de aur a teatrului românesc, supranumită şi „Doamna comediei româneşti”.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: „Tanti Tama, vă mulțumim!” Mesajul emoționant al Oanei Sîrbu pentru Tamara Buciuceanu, „doamna Isoscel”

A fost admirată şi aplaudată pe scenele marilor teatre ale Capitalei precum: Giuleşti, Bulandra, Naţional, Teatrul de Comedie sau pe scena Naţionalului din Iaşi unde a interpretat-o pe Coana Chiriţa. A jucat în peste 25 de filme şi a avut o carieră memorabilă în televiziune.

UNITER a onorat-o în 2004 cu Premiul pentru întreaga activitate şi în 2011 cu Premiul de excelenţă.

Citeste si: Tamara Buciuceanu a murit. Mesajul impresionant al Casei Regale a României

„Pe noi, cei care am avut privilegiul să o admirăm pe scenă şi să o ascultăm, ne va însoţi în călătoriile noastre imaginea-i de neuitat.

Şi, cu siguranţă, generaţiile viitoare vor fi fascinate de prezenţa artistică debordantă şi vor simţi aura de învingător care a însoţit-o, aură purtată cu modestie şi discreţie".

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI