Insula Santinelei de Nord, situată în apropierea arhipelagurilor Andaman şi Nicobar, este locuită de o comunitate de vânători-culegători, despre care se crede că este ultimul trib pre-neolitic din lume. Accesul pe această insulă este interzis în condiţiile în care locuitorii probabil nu au imunitate la o serie de boli infecţioase, dar şi pentru că aceştia refuză cu violenţă orice contact cu alţi oameni. Se estimează că insula este locuită de 50 până la 150 de oameni.

Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, pe nume John Allen Chau, despre care s-a relatat iniţial că era turist, îşi dorea să încerce să-i creştineze pe membrii acestui trib care refuză să aibă contact cu oamenii din exterior.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Şapte pescari au fost arestaţi pentru că l-au transportat în mod ilegal pe insulă pe cetăţeanul american, a comunicat poliţia.

Cum a pus piciorul pe insulă, unde accesul vizitatorilor nu este permis, asupra lui s-a abătut o ploaie de săgeţi. Apoi, membri ai tribului cunoscut ca Sentineli i-au legat o funie de gât şi l-au târât prin nisip, după cum au relatat câţiva pescari.   

Cazul său a făcut înconjurul lumii. Însă cei care l-au ucis pe Chau nu pot fi puşi sub acuzare, întrucât contactul cu ei şi cu alte câteva triburi din Insulele Andaman este ilegal, măsura fiind luată pentru a le proteja stilul de viaţă şi pentru a-i feri de boli, scrie tabloidul britanic citat.   


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si