Close sidebar
Close sidebar

Tânărul de 15 ani, acuzat de incendiul de la blocul din Constanța, a fost arestat preventiv

În şedinţa de miercuri, Tribunalul Constanţa a decis să admită contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împotriva deciziei Judecătoriei Constanţa de săptămână trecută prin care adolescentul fusese arestat la domiciliu.

Alexandra Bercea,

Tânărul de 15 ani, care a fost acuzat de incendiul de la blocul din Constanța, a fost arestat preventiv

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Instanţa a decis să admită propunerea de arestare preventivă formulată de procurori. Sentinţa Tribunalului Constanţa este definitivă.

Citeste si: Incendiu într-un imobil din Ploiești. Șase persoane s-au auto-evacuat

Incendiul a afectat 150 de apartamente

Săptămâna trecută, pompierii din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, pentru stingerea  incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a blocului.

Incendiul a afectat 150 de apartamente. Dintre acestea, 35 au fost afectate de flăcări prin balcoane şi geamuri, deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul şi erau pe latura pe care s-a propagat incendiu.

De asemenea, 37 de autoturisme au fost distruse. 250 de persoane, dintre care 70 de copii, au fost evacuate, iar opt persoane au ajuns la spital, printre care şi doi copii, una singură rămânând internată.  

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În urma cercetărilor desfăşurate, poliţiştii au identificat doi băieţi, unul de 13 ani şi altul de 15 ani, suspectaţi că ar avea legătură cu incendierea, ulterior cel de 15 ani a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă.

Citeste si: Incendiu la o grădiniță din Harghita. 23 de copii au fost evacuați

Tânărul a povestit cum ar fi declanșat incendiul

Adolescentul a povestit anchetatorilor că ar fi dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, însă nu știa ce substanţă se afla în acestea. Ulterior, focul a ajuns la maşinile parcate, s-a extins la toate autoturismele din zonă şi la bloc.

Adolescentul de 15 ani a fost prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, dar instanţa a respins solicitarea şi a hotărât arestarea sa la domiciliu.

Procurorii au contestat decizia la Tribunalul Constanţa, care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Citeste si: Incendiu la o locuință din Prahova. Pompierii intervin în aceste momente

VIDEO- Minorul vinovat, trimis după gratii 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI