Țara care se pregătește pentru sezonul turistic de vară. Turiștii vor avea acces dacă vor fi vaccinaţi sau cu test PCR negativ
Bulgaria se pregăteşte pentru deschiderea sezonului turistic de vară, care începe pe 1 mai. Turiştii vor fi primiţi în staţiunile de pe litoralul bulgăresc dacă sunt fie vaccinaţi împotriva COVID-19, fie s-au recuperat, fie prezintă un test PCR negativ, informează Agerpres.
Bulgaria va adopta politica certificatului verde electronic
Bulgaria va adopta astfel politica europeană comună privind așa-numitul „certificat verde electronic” pentru călătorii, după cum a reieșit recent dintr-un discurs al ministrului bulgar al sănătății, prof. Kostadin Anghelov. „Vom oferi o oportunitate tuturor turiștilor, iar astfel vom facilita circulație fiecăruia în parte”, a adăugat Anghelov.
Nikolova a mai explicat și faptul că deschiderea timpurie ar ajuta industria să întâmpine turiștii în preajma sărbătorilor din luna mai și de Paște.
Iar regulamentul general și măsurile ar ajuta hotelierii să prevadă pachete turistice concrete.
Săptămâna viitoare, se așteaptă ca Uniunea Europeană să decidă asupra așa-numitului „certificat digital de vaccinare”. Guvernul bulgar susține această poziție, a adăugat Nikolova.
Măştile faciale vor fi, de asemenea, obligatorii în această vară pentru oricine stă în zone comune închise şi trebuie menţinută distanţarea socială, a declarat Ministerul Turismului din Sofia.
Pe plajă, o umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane sau de membrii unei singure familii. De asemenea, se vor aplica numeroase alte reglementări de igienă.
Alături de Austria, Grecia, Italia sau Spania, Bulgaria susține ideea unui pașaport de vaccinare. Comisia Europeană va prezenta luna aceasta o propunere pentru crearea unui pașaport digital de vaccinare la nivelul UE. Acesta ar urma însă să fie valabil doar pentru vaccinurile aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului.
Conform datelor Eurostat, Bulgaria înregistrează cel mai mic salariu mediu din Uniunea Europeană (442 de euro pe lună).
România se situează pe penultima poziţie în topul UE cu un câştig salarial mediu de 700 de euro.