După foarte mulți ani în care a stat în umbră, Țara Făgărașului iese în sfârșit la lumină. Cu ajutorul unei asociații turistice zona va deveni magnet pentru turiștii români, dar și străini. Vizitatorii se vor bucura de locuri de cazare speciale şi obiective turistice impresionante:

”Eu n-am mai fost niciodată în Făgăraș, mi s-a spus aici că este o cetate nemaipomenită, am venit să o vizitez, am rămas cu impresii foarte foarte plăcute și cred că o să mai revin”.

Țara Făgărașului

În Țara Făgărașului, găsești cel mai frumos castel din lume

Cu o istorie de sute de ani, Cetatea Făgăraș atrage anual zeci de mii de vizitatori. Este cel mai important obiectiv turistic din Țara Făgărașului, iar în 2014 un ghid internațional de turism a declarat fortificația ca fiind al doilea cel mai frumos castel din lume

Țara Făgărașului se bucură acum de un site dedicat special zonei, dar și de un videoclip de promovare cu cele mai spectaculoase obiective. Istoria și tradițiile sunt încă bine păstrate aici. Doamna Angelica, de exemplu, își așteaptă oaspeții la vâltorile din Lisa. Aici curioșii pot vedea cum arată strămoșul mașinilor de spălat moderne. Apa din vâltoare este captată de la un iaz, intră printr-un jgheab și ajunge în coșul conic făcut din plăci de lemn.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Cel mai aglomerat weekend al verii pe litoral. Un reportaj în exclusivitate marca Știrile Kanal D

Cel mai mare complex acvatic din Făgăraș

Cei care vor să afle secretele tehnologiei de acum sute de ani trebuie să scoată din buzunar zece lei pentru a se bucura de turul ghidat oferit de Angelica Lungociu. De asemenea, turiştii care vor să se și distreze pot merge la cel mai mare complex acvatic din Făgăraș.

”Avem piscine, tobogane, zonă de camping, restaurante unde o zi întreagă o familie sau turiștii care ajung la noi în zonă pot să-și petreacă o zi deosebită. Biletul de intrare este 30 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii, o zi întreagă”, spune Ovidiu Popa, administrator parc acvatic.

Țara Făgărașului

Citeste si: Asta-i Romania: Romanii pleaca in vacante; cozi kilometrice la granite

Locuri de cazare despinse parcă din povești

Și locurile de cazare par desprinse parcă din povești. Această pensiune din Sâmbăta de Sus le dă oaspeților impresia că vor dormi între zidurile unei cetăți fortificate. Două apartamente și nouă camere duble sunt pregătite pentru turiștii care ajung în zonă. Acum că Țara Făgărașului a fost declarată destinația turistică a anului, proprietarii speră să abiă pensiunea plină.

”Noi avem prețuri între 130 și 170 de lei pe noapte camera. Gradul de ocupare este cam 80% deja, pe sezon. În weekend-uri nu mai avem camere, mai găsim în cursul săptămânii”, spune Paula Morariu, propietar pensiune.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mănăstirea Brâncoveanu, herghelia de cai de la Sâmbăta şi Templul Ursitelor din Șinca Veche așteaptă şi ele să fie vizitate. Asociația care se ocupă de promovarea Țării Făgărașului a făcut parteneriate cu 24 de localități din zonă. Scopul proiectului este de promovare și susținere a turismului local de la poalele Munților Făgăraș.

Citeste si: Amenințarea valului 2 al pandemiei Covid-19 ''este reală'' și ar putea veni înainte de toamnă

Foto: Țara Făgărașului- Facebook


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si