O cursă internațională a reușit să aducă primele cazuri de Covid-19 de la începutul pandemiei, în Kiribati. Toți cei 54 de pasageri, dintre care 35 diagnosticați cu Covid-19, au fost plasați în carantină și sunt în stare stabilă. Țara insulară Kiribati urmează să intre în lockdown, săptămâna viitoare.

Un agent de securitate de la centrul de carantină a fost testat pozitiv cu Covid-19, marți, iar națiunea insulară a introdus o serie de restricții obligatorii, printre care se află purtarea măștii, distanțarea socială și permise de vaccinare pentru cei care vor să se deplaseze în afara capitalei.

Joi au fost declarate alte două cazuri de Covid-19 care au dus la decizia de lockdown începând de luni, unde școlile vor fi închise, iar persoanele vor merge doar la serviciu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. România, în zona roșie

Părinții încep să se îngrijoreze pentru copiii lor 

„Ca părinți, suntem îngrijorați pentru copiii noștri, pentru că, spre deosebire de noi, ei nu sunt vaccinați și nici nu au acces la unul", a spus profesorul Kareaua Nawaia, în vârstă de 32 de ani și tată a trei copii.

În Europa, vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani este posibilă cu vaccinul Pfizer. Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare. 

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății cere laboratarelor farmaceutice să producă vaccinuri care să prevină transmiterea Sars-Cov-2


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si