Tot mai multe povesti cumplite despre viata femeilor din Honduras au iesit la iveala  incepand cu anul 2014, cand castigatoarea titlului "Miss Honduras", cea care urma sa reprezinta tara la prestigiosul concurs "Miss World" a fost ucisa cu scurt timp inainte de inceperea competitiei.

Maria Jose Alvarado avea doar 19 ani si o intrega cariera in domeniul modelling-ului in fata. Ea urma sa reprezinte tara ei la competitia Miss World si spera ca aceasta sa ii schimbe viata. Din pacate, tanara de 19 ani nu a mai apucat sa ajunga la Londra, acolo unde urma sa se desfasoare concursul. Cu doar cateva zile inainte de plecare, Maria si sora ei, Sofia (23 de ani), au fost ucise cu cruzime de catre iubitul celei din urma, un barbat bogat si influent.

Trupurile neinsufletite ale tinerelor au fost gasite ingropatepe malul unui rau din Santa Barbara.
Teresa Munoz, mama indurerata a fetelor, le-a spus reporterilor ca singurul lucru neobisnuit in uciderea fiicelor ei a fost faptul ca politia si presa a acordat atentie cazului.

"Aici, in Honduras, femeile nu valoreaza nimic.

Singurul motiv pentru care trupurile neinsufletite ale fetelor au fost gasite este faptul ca Maria Jose era faimoasa. Daca nu ar fi fost, si acum as fi cautat raspunsuri in legatura cu disparitia lor", a spus femeia cu lacrimi in ochi.
In noaptea in care au fost ucise, surorile Alvarez au mers la o petrecere organizata de iubitul Sofiei, Plutarco Ruiz (32 de ani), un om foarte influent si bogat din Santa Barbara.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Sofia si Ruiz s-au certat din cauza geloziei excesie a barbatului, iar acesta din urma a impuscata-o. Ingrozita, Maria a incercat sa fuga, moment in care barbatul a inceput sa traga numeroase focuri de arma. Anchetatorii au spus ca Maria a fost impuscata de 12 ori in spate.

"Barbatii pot face tot ce vor in Honduras. Agresiunea face parte din viata de zi cu zi", spun activistii care lupta pentru drepturile femeilor.
Honduras a fost desemnata cea mai periculoasa tara in care o femeie poate trai. Aici, au loc un numar impresionat de agresiuni, atacuri si crime la adresa femeilor, iar nimeni nu investigheaza aceste cazuri.
La doi ani de la uciderea surorilor Alvares, Plutarco Ruiz inca sustine ca este nevinovat. El se afla in libertate, iar politia nu a luat nicio masura impotriva lui, scrie ABC News.  

Sursa foto: elheraldo.hn


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si