Close sidebar
Close sidebar

Tariceanu, despre intentia de a fi premier, desi e trimis in judecata: "Exista prezumptia de nevinovatie"

Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, duminica, la Romania TV, ca presedintele Klaus Iohannis nu se poate opune numirii unui premier propus de partidele care au castigat alegerile, chiar daca are probleme in justitie, situatie in care se afla si el, pentru ca in statul de drept exista prezumptia de nevinovatie.

,


DISTRIBUIE
acest articol

"Nu trebuie sa-i dam posibilitatea presedintelui Iohannis sa incerce sa faca jocurile dupa alegeri, in desconsiderarea votului dat de romani.(...) Pare ca presedintele este intr-o lume paralela cu democratia", a spus Tariceanu, explicand insa ca nu crede ca Iohannis va putea "desconsidera" dorinta romanilor din alegeri.

Liderul ALDE afirma ca declaratia lui Klaus Iohannis, potrivit careia nu va nominaliza ca premier o persoana cu probleme penale, trebuie citita "intr-un registru electoral", dorinta sa fiind de a "imbarbata oastea PNL" si de a demobiliza electoratul ALDE si PSD.

Tariceanu spune si ca Iohannis nu poate bloca un premier, pentru ca in Romania exista prezumptia de nevinovatie, care i s-a aplicat si sefului statului atunci cand a candidat, desi avea un dosar cu ANI si inca unul privind casa din Sibiu. Seful Senatului afirma ca exista insa o diferenta, si anume ca, fata de el, Iohannis era vinovat.

"Domnul Iohannis ar trebui in primul rand sa stie ca pana nu exista un verdict definitiv si irevocabil orice persoana este nevinovata.

Se numeste prezumptia de nevinovatie, pe care romanii i-au acordat-o si domniei sale, ca banuiesc ca de-asta l-au ales. N-au presupus ca a facut ce a facut, cu toate ca justitia dupa aceea l-a condamnat.(...) In orice tara democratica, in care functioneaza statul de drept, asa stau lucrurile", a spus Tariceanu, potrivit News.ro.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

In legatura cu nominalizarea sa ca premier din partea ALDE, Tariceanu a precizat ca a fost ales deoarece are experienta, iar guvernarea sa a fost un performanta, dar si pentru ca a condus Senatul, acte care il "indreptatesc" sa vizeze din nou sefia Guvernului.

"Am o experienta in spate, care a lasat anumite lucruri, care sunt palapabile. vorbesc de perioada de prim-ministeriat dintre 2004 si 2008.(...) Si astazi sunt foarte multi romani care se raporteaza cu mult respect si cu recunoasterea faptului ca Romania a avut atunci o perioada buna, care le-a adus lor bunastare", a spus el.

Tariceanu nu a comentat insa intentiile PSD privind premierul, precizand ca atat ALDE, cat si social-democratii, isi prezinta propria platforma in fata electoratului, iar apoi vor discuta impreuna formarea Guvernului.

Conducerea ALDE a decis duminica in unanimitate sa il sustina pe Calin Popescu Tariceanu pentru functia de premier al ALDE dupa alegerile parlamentare din decembrie.

"Am decis sa imi asum aceasta responsabilitate si in urma discutiilor cu colegii mei din conducere, a discutiilor cu colegii din filiale, dar mai ales, (a faptului ca- n.r.) in ultimele doua saptamani, contactele pe care le-am avut cu cetatenii si mi s-a intamplat foarte des ca simpli cetateni sa imi spuna acelasi lucru: 'Domnule Tariceanu, de ce nu mai candidati inca o data la functia de prim ministru?'. Dupa cum stim, nu se poate candida la functia de prim-ministru, dar fiecare partid cred ca, in mod obligatoriu, trebuie sa arate cetatenilor care sunt liderii care vor conduce, in cazul care cetatenii ne vor da votul, destinele lor”, a mai spus Tariceanu.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat in mai multe randuri ca nu va nominaliza in functia de premier o persoana condamnata penal sau cu probleme in justitie.

Calin Popescu Tariceanu este trimis in judecata de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI