”România a devenit ostatica unui grup care a preluat puterea într-un mod care va trebui cercetat în viitor de autorităţile judiciare. ALDE va cere declanşarea unei proceduri de anchetă imediat după alegeri. Cetăţenii au dreptul să ştie ce s-a întâmplat în noiembrie 2015, cum s-a întâmplat şi de ce s-a întâmplat. Pe cale de consecinţă Parlamentul este redus la nivelul de spectator al unor decizii politicie după criterii netransparente de către persoane care nu şi-au câştigat prin vot dreptul de a decide şi de către agenţii sau instituţii ale statului conduse de persoane numite de pentru îndeplinirea unor atribuţii nepolitice.
Întrebat, la finalul evenimentului, la cine s-a referit atunci când a spus că ”România a devenit ostatica unui grup care a preluat puterea”, Tăriceanu a răspuns: ”N-am spus chiar aşa.
” În România trăim astăzi într-o situaţie care excede complet cadrul democratic şi constituţional şi aceste lucruri nu pot să rămână pur şi simplu marcate de nepăsare şi indiferenţă. Asemenea derapaje, asemenea greşeli grave trebuie, după părerea mea, să facă obiectul unei anchete. Probabil întâi la nivelul Parlamentului, a unei anchete parlamentare şi comisia parlamentară de anchetă va putea să decidă mai departe”, a spus preşedintele Senatului.
El a apreciat că instalarea guvernului Cioloş a fost făcută prin acţiunea unor ”forţe obscure”.
”În modul în care lucururile s-au desfăşurat în noiembrie 2015 este evident că au intrat în această acţiune, nu forţele politice, ci forţe obscure, într-o manieră netransparentă şi care au distorsionat procesul democratic ”, a conchis Tăriceanu.
Citeste si: Cursul valutar BNR pentru 29 octombrie 2024: Care este valoarea principalelor monede ale zilei- kanald.ro