Topirea ghețarilor poate schimba harta lumii. Se pare că două țări din Europa riscă să își modifice granițele din cauza topirii ghețarilor. Una dintre ele este în topul preferințelor destinațiilor preferate de români.

Topirea ghețarilor poate schimba granițele Italiei și Elveției

Italia și Elveția și-ar putea schumba granița din Alpi din cauza topirii ghețarilor. Fenomenul îngrijorător produs din cauza schimbărilor climatice afectează zona de sub munții Matterhorn, unii dintre cei mai înalți din Europa, informează BBC, citat de gândul.ro.

Granița muntoasă dintre cele două țări, recunoscută pentru crestele ghețarilor și de zonele cu zăpadă permanentă a deplasat limitele naturale, respectiv frontiera.

Se pare că Elveția și Italia vor fi nevoite să își traseze, din nou, frontiera muntoasă. În timp ce Elveția ar fi semnat acordul cu privire la modificarea graniței, Italia nu a făcut acest demers.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: 9 mașini pe care un mecanic auto spune că nu le-ar cumpăra niciodată: ”Costul reparațiilor este mult mai mare”- wowbiz.ro

Citește și: Satul din Transilvania unde locuiesc mai mulți străini decât români. De ce sunt atrași olandezii, francezii și germanii în Richiș

Elveția a declarat că noua frontieră trasată a respectat interesele ambelor țări.

Granița a prezentat modificări în regiunea Plateau Rosa, refugiul Carrel și Gobba di Rollin, aflate în apropiere de muntele Matterhorn și de mai multe stațiuni populare de schi, inclusiv Zermatt. Noua frontieră din Alpi va fi stabilită după ce va semna și Italia.

Italia, una dintre destinațiile preferate de români

Italia se află în top trei destinații preferate de români, alături de Spania și Grecia.

Printre cele mai populare locuri din Italia, potrivit unui studiu realizat de o platformă de turism se află Rimini, Catania, Bologna, Roma și Milano.  

Citește și: Motivul pentru care un român nu mai poate păși în centrul unui oraș din Italia. Ce a făcut bărbatul? Riscă acum să fie expulzat din țară

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si