In articol:
Tartă cu căpșuni. Iată o rețetă delicioasă de tartă cu căpșuni și vanilie pentru a te bucura de zilele călduroase de vară.
- 220 g făină
- 100 g unt
- 60 g zahăr
- 1 ou
- puțină sare
Pentru cremă:
Citește și: Rețetă socată de căpșuni. Răcoroasă, delicioasă și ușor de preparat chiar la tine acasă!
- 600 ml lapte
- 100 g zahăr
- 40 g amidon de porumb
- 40 g făină
- 6 gălbenușuri
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Amestecă într-un bol făina cernută, sarea și zahărul. Adaugă un ou și untul rece, care trebuie să fie tăiat în cuburi mici. Amestecă rapid toate aceste ingrediente și potrivește consistența aluatului fraged pentru tartă cu apă rece, adăugată treptat.
Citește și: Rulouri umplute cu spumă de căpșuni. Un desert savuros pentru mesele cu familia și prietenii!
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius în ultimele 10 minute rămase din timpul de odihnă al aluatului. Unge forma de tartă cu puțin unt și tapeteaz-o cu foaia de aluat.
Așază o hârtie de copt în interiorul aluatului de tartă și pune boabe de fasole peste ea, cât să acopere toată baza. Coace aluatul de tartă pentru 15 minute, la 180 de grade. Îndepărtează hârtia de copt și mai lasă aluatul la cuptor pentru 5-6 minute, să se rumenească bine și la bază.
Între timp, ne ocupăm de cremă. Pune laptele la fiert într-un vas înalt. Adaugă sarea și zahărul și amestecă până acestea se topesc. Adaugă și conținutul păstăii de vanilie. Lasă laptele să ajungă la punctul de fierbere, apoi ia vasul de pe foc. Adaugă, treptat, făina amestecată cu amidonul de porumb și amestecă cu un tel în formă pentru a nu se forma cocoloașe. Pune din nou vasul pe foc și fierbe budinca de vanilie până se îngroașă consistent. Așază o folie peste cremă și dă vasul la rece. Între timp, lasă untul la temperatura camerei, iar atunci când crema este răcită, mixează-l cu zahărul pudră până devine cremos. Încorporează treptat untul în budincă.
Întinde budinca de vanilie în interiorul aluatului de tartă copt și răcit și așază deasupra căpșunile tăiate în jumătăți. Diluează conținutul plicului tort gelee, amestecat cu zahărul pudră, în 3-4 linguri de apă amestecând intens și glazurează cu acesta căpșunile la exterior. Vor avea un aspect lucios, dar vor fi protejate și împotriva oxidării.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citește și: Tartă cu cireșe. Un desert perfect pentru zilele călduroase de vară
Dă tarta cu căpșuni și budincă de vanilie la rece minim 30 de minute, pentru ca aluatul să fie fraged și a o putea secționa frumos. Decoreaz-o cu ce îți place ție. Poftă bună!