In articol:
Afacerile cu tatuaje merg ca pe roate în ultimii ani. Pentru cei tineri, desenele pe pielere prezintă un mod de a-și exprima personalitatea. Iar din mâinile artiștilor ies adevărate opere de artă 3D.
Citește și: Și-a tatuat numele iubitului pe frunte. Planul pe care îl are dacă se vor despărți
„Atunci când te hotărâți să-ți pui ceva pe piele trebuie să te gândești de 2 ori, m-am gândit și am venit la cei mai buni. A durut, sunt zone unde te doare, zone mai light și mai cât decât ok.”
Portretele sunt încă la modă și probabil așa vor rămâne.
„Aici este portretul tatălui meu în armură de samurai cu câteva cuvinte latina, nimic fără tatăl meu pentru că alături de el am reușit să evoluez în viață.”
Yamato Zaharia este pasionat de tatuaje, iar pe lângă chipul tatălui său desenat pe braț, luptătorul și-a tatuat și toți spatele.
„Ca să aibă și să fie un echilibru mi-am făcut un samurai demon.
Salonul în care ne aflăm e a lui Ionuț Hasha. Pasiunea lui pentru această artă a venit, culmea, după o experiență nefericită.
Ionuț Hasha, administrator salon tatuaje: „Acum 12-13 ani am fost să-mi fac un tatuaj și necunoscând domeniul am mers la recomandarea unui prieten, n-am nimerit așa de bine, tatuajul nu a ieșit nici pe departe cum îmi doream eu și de acolo a plecat un pic un interes pentru chestia asta. Am încercat să-l repar, m-am interesat mult despre domeniu.”
Iar pentru cei care își doresc un tatuaj, dar nu știu ce să își deseneze, se pot lăsa pe mână artiștilor.
Citeste si: Ce se schimbă în privința pensionarilor cu venit mic sau mediu? Ajutoarele nu întârzie să apară!- kfetele.ro
Ionuț Hasha, administrator salon tatuaje: „Începem cu un mode de braț 3D, după care începem să amplasăm imagini una câte una. Aici puteți vedea că am încercat mai multe opțiuni până am ajuns la rezultatul final. Am tot încercat ceva să mă atragă și pe mine, cât și pe clientul meu. Toate modelele se lucrează de la 0, nimic luat de pe internet.”
Prețurile desenelor pe piele diferă în funcție de complexitate
Prețurile tatuajelor variază în funcție de complexitatea lor.
Ionuț Hasha, administrator salon tatuaje: „La noi de exemplu există niște prețuri minime care pleacă de la 250 de lei pentru tatuaje foarte mici. Proiectele mari sunt în general chestii care durează zile, poate chiar săptămâni și atunci ne referim poate chiar la mii de euro.”
Ionuț se pregătește acum să deschidă un salon de acest fel și în Olanda, chiar în Amsterdam.