Potrivit surselor guvernamentale citate de Antena 3, la Ministerul Finanțelor se fac în aceste momente calcule ca anumite impozite locale să fie majorate. Ar fi vorba, în primul rând, de impozitele locale, anumite cote de impozitare să crească chiar și de două-trei ori pentru case și mașini.

Citeste si: Alimentele, tot mai scumpe în România. Rata inflației rămâne la un nivel ridicat

Taxe și impozite majorate la nivelul autorităților locale?

Guvernul ar putea da mână liberă primarilor să urce cotele de impozitare pentru clădiri sau mașini chiar și de 3 ori. Conform sursei citate, unele impozite ar putea să crească în cazul în care avem mai multe proprietăți. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Până la acest moment, Ministerul Finanțelor nu a oferit un punct de vedere oficial pentru această situație, însă este clar că se caută bani pentru a se putea respecta promisiunile făcute prin programul social de majorare a pensiilor, salariilor sau alocațiilor.

Deficitul bugetar de 6,2%, greu de respectat

Liberalii și social-democrații au viziuni diferite cu privire la ponderea cheltuielilor și veniturilor în bugetul pe anul viitor.

În timp ce fostul premier Florin Cîțu a anunțat că nu trebuie depășit sub nicio formă deficitul bugetar preconizat, cei de la PSD pregătesc noi ajutoare financiare pentru categoriile vulnerabile.

Citeste si:  Guvernul a alocat 476,5 milioane de lei pentru acoperirea unor cheltuieli din 105 unităţi administrativ-teritoriale

Ideea unei taxe de solidaritate a aprins scânteia între cele două tabere din alianța de guvernare.

Șeful PNL, Florin Cîțu, a declarat că nu este de acord cu introducerea taxelor noi, fiind de părere că Executivul duce lipsă de efort atunci când spune că nu poate crește veniturile în 2022.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si