Trebuie de la bun început să știi că atunci când cumperi dintr-un stat din afara Uniunii Europene sunt aplicabile alte reguli. În primul rând, trebuie să plăteşti taxe vamale. Valoarea acestora depinde de statul de unde comanzi. Foarte important: când cumperi din afara Uniunii Europene, legislaţia acesteia privind protecţia consumatorilor nu se aplică.

Dovada de plată a mărfii transportului extern

În primul rând trebuie să prezinți dovada de plata a mărfii și a transportului extern. Puteți prezenta dovada Paypal, Western Union, extras de cont, aliexpress sau un print screen dupa site-ul de achiziție cu valoarea produsului.

De asemenea trebuie să prezentați traducerea facturii. Mai exact, ce conține coletul dumneavoastră. Trebuie să sepcificați și valoarea transportului.

Mai ai nevoie de o declarație pe proprie răspundere că valoarea declarată este cea reală, astfel încât ei să poată efectua procesul de vămuire pentru produsele comandate de tine.  

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Istoria interesantă a căruciorului de cumpărături

Formularul "Împuternicire reprezentare în vamă” trebuie completat

Îți vor mai fi solicitate copie cod EORI si CI/Buletin și formularul "Împuternicire reprezentare în vamă" completat, semnat și trimis în ORIGINAL în atenția agentului de import.

Numărul EORI este un număr unic în Uniunea Europeană, pe care autorităţile vamale sau alte autorităţi desemnate de către statele membre îl atribuie operatorilor economici şi altor persoane interesate.

Citeste si: Pericolul ascuns din supermarketuri. Cum te poți infecta cu coronavirus la cumpărături


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si